Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Saftig Eplekake
Saftig Eplekake

Saftig Eplekake

Publisert tirsdag 25.oktober 2016


Lag en deilig og saftig eplekake til gjestene dine!


Fremgangsmåte


Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.

Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt.

Forvarm ovnen til 180 ºC.

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. 

Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen på 180ºC i ca 50 minutter.

Serveres gjerne med vaniljeis.

Ingredienser


  • 4 stk epler
  • 5 ss sukker
  • 2 ss kanel
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?