Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Slik lager du pastadeig
Slik lager du pastadeig

Slik lager du pastadeig

Publisert onsdag 21.april 2021


Her får du oppskrift på hvordan du enkelt klapper sammen en pastadeig.


Fremgangsmåte


  1. Hell melet i en haug på bakebordet og lag en stor grop i midten.
  2. Ha eggene, olivenoljen, vannet og saltet i gropen, og begynn å vispe eggene forsiktig sammen med en gaffel. Visp deretter forsiktig inn litt mel fra «melveggene» ved hjelp av gaffelen; pass på så ikke eggene renner ut.
  3. Når eggene er blandet med melet, elter du deigen glatt og elastisk med hendene, ca. 10 minutter. Hvis deigen er klebrig, kan du tilsette litt mer mel så den slipper underlaget. Hvis deigen derimot er for tørr og ikke henger sammen, skal du tilsette litt vann og elte videre.
  4. Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30–60 min. (Deigen kan lages allerede dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
  5. Ta ut deigen fra kjøleskapet og del den i to deler. Legg pastadeigen på et melet underlag og dryss mel også på oversiden av den. Trykk deigen litt flatere med hendene eller et kjevle. Kjør så deigen gjennom pastamaskinen; begynn med det tykkeste nivået og jobb deg gjennom trinnene til ønsket tykkelse. Kjør gjerne pastadeigen gjennom pastamaskinen flere ganger. Et tips for å bearbeide deigen ytterligere er å brette den og kjøre den gjennom pastamaskinen noen ganger før du kjører den tynn og skjærer den til. Del pastadeigen i to hvis den blir for lang. Glem ikke å mele deigen fra tid til annen, så den ikke kleber seg fast til underlaget og i pastamaskinen.
  6. Skjær/form pastadeigen til valgfri type pasta; spagetti, fettuccine eller ravioli.

 

Oppskrift og bilder har vi fått av Melek Semovski.

Ingredienser

4


  • 250 g durumhvetemel (ca. 3,5 dl)
  • 3 egg, middels store (ca. 150–170 g)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ss olivenolje 
  • 1/2 ss vann
  • ca. 1–2 dl ekstra durumhvetemel til utkjevling 

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.