Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Taco med reker og mangosalsa
Taco med reker og mangosalsa

Taco med reker og mangosalsa

Publisert tirsdag 22.september 2020


Morsom variant som tilberedes på få strakser.


Fremgangsmåte


Tacokrydder

Bland krydderne til tacokrydderet og oppbevar blandingen på et lufttett glass. Det er nok til flere omganger med tacos.

Kålsalat med gulrøtter

Riv/strimle kålen og gulrøttene tynt. Bland med limesaft, olivenolje og honning, og smak til med salt og svart pepper. La hvile i kjøleskapet inntil videre.

Mangosalsa

Hakk mango, paprika, rødløk og koriander/persille. Bland alt med limesaft, chilipulver, salt og svart pepper. Mangoen kan byttes ut med ananas. Settes i kjøleskapet inntil videre.

Avokadokrem

Skjær avokadoen i biter og legg den i en kjøkkenmaskin/mikser med crème fraîche, revet hvitløk og limesaft, og miks til en glatt krem.

Smak til med salt, svart pepper og chilipulver. Settes i kjøleskapet hvis den ikke skal spises med det samme. 

Gjør klart det andre tilbehøret: Hakk tomat, agurk og lime.

Reker

Pill rekene (hvis de har skall) og skyll dem. Tørk rekene med papir før du blander dem med tacokrydderet. Tilbered dem med det samme, eller sett dem i kjøleskapet for å marineres en stund / noen timer.

Stek dem deretter i olje og smør i ca. 2–3 min på hver side.

Spis rekene med tortillalefser og tilbehør.

Ingredienser


Reker

  • ca. 500 g store reker (tigerreker/scampi eller andre reker)
  • 2–3 ts tacokrydder
  • smør og olje til steking

Tacokrydder:

  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss tørket oregano
  • 1 ss løkpulver
  • 1/2 ss hvitløkpulver
  • 1/2 ss kajennepepper
  • 2 ss salt
  • 1/2 ts svart pepper
  • 1 ss malt koriander

Mangosalsa:

  • 1–2 mango
  • 1/4–1/2 rødløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 ss finhakket frisk koriander/persille
  • limesaft fra 1 lime (smakes til)
  • salt og svart pepper (smakes til)
  • chilipulver (smakes til)

Avokadokrem:

  • 2 avokadoer
  • 2–3 ss crème fraîche
  • 1/2 hvitløk, revet/presset
  • limesaft fra 1/2 lime
  • chilipulver (smakes til)
  • salt og svart pepper (smakes til)

Kålsalat med gulrøtter:

  • 1/2 spisskål/hodekål
  • 2 gulrøtter
  • limesaft fra 1/2–1 lime
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • salt og svart pepper (smakes til)

Øvrig tilbehør:

  • tortillalefser
  • lime
  • agurk og tomat
  • frisk koriander/persille
  • tortillachips

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?