Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Tradisjonell riskrem med rød saus
Tradisjonell riskrem med rød saus

Tradisjonell riskrem med rød saus

Publisert fredag 27.oktober 2017


Riskrem er en julefavoritt blant mange og samtidig enkel å lage. En dessert du alltid kan servere med suksess i julen!


Fremgangsmåte


Visp fløte, sukker og vaniljesukker til krem, vend deretter forsiktig inn med grøten så alt blandes – settes kaldt mens du lager sausen.

 

Til den røde sausen gir du først rød saft og vann et oppkok. Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett potetmelblandingen i en tynn stråle i den kokende saften mens du rører rundt (pass på så sausen ikke fosskoker). Kjøl ned sausen. Server riskremen med rød saus, tilsett gjerne noen grovhakkede mandler på toppen.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl-

Ingredienser


Riskrem:

  • Ca 4 dl kald risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Mandler

 

Rød saus:

  • 3 dl vann
  • 2 dl solbærsaft eller husholdningssaft
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?