Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Viltgryte med Reinsdyr
Viltgryte med Reinsdyr

Viltgryte med Reinsdyr

Publisert torsdag 30.juni 2016


En klassisk viltgryte med reinsdyr.


Fremgangsmåte


Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store terninger.

 

Stek bacon og lok i en panne med litt smør.

 

Ha det over i gryten. Stek sopp, selleri, gulrot og persillerot og ha det i gryten.

 

Vend kjøttet i litt mel og brun det på alle sider i et par omganger.

 

Krydre med salt og pepper.

 

Ha alt i gryten og hell over kraft, rødvin og resten av krydderet.

 

Kok opp a la det trekke på svak varme ca. 1 time eller til kjøttet er mort.

 

Pynt gjerne med hakkede urter.

 

Server gryten med potetstappe som er tilsmakt med urter.

Ingredienser

4


  • 750 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør til steking
  • 150 g bacon i terninger
  • 10 stk stjerneløk
  • 2 finhakket hvitløksbåter
  • 200 g sopp
  • 2 stk gulrot i terninger
  • 1 stk persillerot i staver
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) i biter
  • 4 dl viltkraft eller oksekraft
  • 1⁄2 flaske rødvin
  • 4 stk knuste einebær
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts rosepepper

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?