Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Lag blomkålris ved hjelp av en Spiralizer

Lag blomkålris ved hjelp av en Spiralizer

Tips og enkle oppskrifter med Spiralizeren fra OXO

Du vet sikkert at du kan bruke din spiralizer til å lage grønnsaksnudler av alle mulige grønnsaker:  Squash, søtpotet, rødbet, gulrot, kålrabi, osv. Nudlene kan brukes rå, alene eller i salater, eller de kan lynstekes på pannen før servering.  Dette er en morsom og god måte å spise flere grønnsaker på.

Du har kanskje også hørt at du kan bruke din spiralizer til å lage en lekker rødkålsalat?  Spiralizeren kan nemlig godt håndtere et lite eller mellomstort kålhode, og den er en virkelig effektiv kålhode-hakker!

Men, visste du at din spiralizer også kan brukes til å lage blomkålris? Blomkålris kan brukes rå i salater, eller den kan kokes eller stekes lett på pannen og fungere som en sund og god erstatning for alminnelig ris i mange forskjellige retter. Blomkålris er mild på smak, og tilberedt kan de gjemmes og brukes i matpakkene i løpet av uken.

Her er litt inspirasjon til hvordan du lager blomkålris med din spiralizer, og hva du kan bruke blomkålrisen til.

 

Hvordan lager du blomkålris med din spiralizer?

Du monterer spaghetti knivbladet (det grønne) på din OXO Spiralizer.  For at blomkålhodet skal holdes godt på plass i spiralizeren, skal du stikke en spisepinne el.l. gjennom midten av hodet, som vist på bildet. Og så er det bare å spiralisere blomkålhodet til blomkålris!

Fried Rice – stekt ris

Blomkålrisen stekes på pannen i litt olje ved høy temperatur til de er møre og har fått en brunlig farge i kantene. Tilsett gjerne erter, gulrøtter, vårløk og gjerne et egg.  Ønsker du flere proteiner, kan du tilsette kylling.  Tilsett sesamolje eller soyasaus og krydder etter eget ønske.

 

Risotto

Du kan også lage risotto basert på blomkålris. Stek f.eks. løk, tyndt skåret sopp og timian i litt olje eller smør.  Tilsett blomkålrisen sammen med litt grønnsaks- eller hønsefond.  Kok inn til blomkålrisen er bløte og fonden er absorbert. Tilsett til slutt fløte og revet parmesanost – og server!

 

Spiralizeren finner du her

-Tipset har vi fått fra OXO-

Tilbake