Full score til hvitløkspresse og steketermometer fra Røsle
– Disse gir jeg terningkast 6, sier Anine Thoresen. Hun har testet Røsle hvitløkspresse og steketermometer for Kitch’n de siste ukene. Forventningene til kvalitetsmerket var høye – og ble innfridd på alle mulige vis. Her forteller hun hva som sendte redskapene til topps.
Thoresen rakk fort opp hånda vi spurte kundene våre om å teste hvitløkspresse og steketermometer fra Røsle. Hun eksperimenterer flittig med urter og råvarer hjemme på kjøkkenet, og suger til seg ny kunnskap fra både Instagram og matprogrammer. Smått om senn har hun også fått dreisen på gjærbakst.
– For meg er matlaging terapi. Da finner jeg roen. Og da er det om å gjøre å bruke redskaper som bidrar til god flyt – og ikke lager humper i veien, sier hun.
De siste ukene har hun hatt lammecarré og fløtegratinerte poteter, guacamole og ertesuppe på menyen – alle med rause mengder hvitløk i. La oss ta en titt på hvilke kvaliteter kjøkkenredskapene fra Røsle kunne vise til.
Maks uttelling på hvert skvis
Thoresen nevner at hvitløkspressen er litt tung, uten at det trekker ned totalinntrykket.
– Du kjenner at hvitløkspressen er robust, og den passer utrolig godt i hånden. Det er noe med formen som gjør at mer av hvitløken kommer gjennom på den andre siden enn med andre hvitløkspresser. Størrelsen sørger også for at feddet ikke kommer opp igjen når du presser, forklarer hun.
Hvitløkspressen har blitt en kjøkkenassistent hun benytter seg av nesten daglig.
– Den er veldig enkel å bruke, og du trenger ikke å presse veldig hardt. Hvitløken kommer ut der den skal, og ikke på alle kanter slik andre hvitløkspresser har en tendens til å gjøre. Du slipper søl – og hvitløk under neglene, sier Thoresen mens hun smiler tilfreds.
Ingen krater med syltynt steketermometer
Da Thoresen inviterte gjester på lammecarré, ville hun servere kjøttet medium rare. Slik gikk det når steketermometeret skulle i ilden.
– Steketermometeret er nesten overraskende lett å bruke. Det er såpass «nett» at jeg ikke blir redd for å ødelegge kjøttet. Andre termometer jeg har brukt gjør at hullet blir for stort, slik at saft siver ut. Men steketermometeret fra Røsle er tynt og lett – ikke som et bor, som du fort kan få følelsen av at andre steketermometer er, forklarer hun.
Hun trekker også frem at det er lett å se temperaturen på det digitale steketermometeret mens det står inni ovnen.
– Feltet som viser temperaturen lyser sterkt, som gjør at du aldri er i tvil om hvor mange grader displayet viser. Et sånt lys er vel noe ikke alle andre steketermometer har, bemerker hun, før hun fortsetter:
– Jeg tok lammecarreen ut av ovnen på nøyaktig 54 grader. Kjøttet ble helt perfekt, det!
Men det er ikke bare i kjøtt termometeret gjør nytten.
– Jeg bruker det også mye når jeg baker, spesielt kaker. Også da er det fint at steketermometeret ikke etterlater seg et krater i kaken, påpeker hun.
Unngår kokt melk til caffè latte
Steketermometeret inspirerte også den tidligere baristaen til å gå noen år tilbake i tid, til de dagene hun briljerte med kaffekunst som barista.
– Jeg fant ut at termometeret er genialt å sette i stålmuggen når jeg steamer melk til kaffen. Det er høyt nok til at det står opp av muggen og ikke faller nedi. Og når termometeret viser 70 grader, vet jeg at melka har optimal temperatur for kaffen min.
Det lille redskapet har med andre ord sikret henne barista-kaffe i egen stue:
– Jeg har aldri laget bedre caffé latte hjemme.
Vil du se flere kjøkkenredskaper fra Røsle? Sjekk ut utstyr i høy kvalitet til koking, steking og baking
Tilbake-
Rösle
Steketermometer digitalt 14,5 cm stål
799,-
På nettlagerFinnes i 115 butikker -
Rösle
Hvitløkspresse stål 20 cm
799,-
På nettlagerFinnes i 142 butikker