Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Braisert lammeskank

Braisert lammeskank med norske rotgrønnsaker og mandelpotetstappe


Ingredienser

  • 4 små lammeskanker (ev. skiver av bog eller lår)
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl oksekraft (eller buljong)
  • 1 l vann
  • Litt timian
  • 1 rødløk
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • ½ sellerirot
  • 2 ss dijonsennep
  • Litt maisstivelse
  • 50 g smør


Bakte grønnsaker:

  • 1 rødbete
  • 1 polkabete
  • ½ sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 rødløk


Potetstappe:

  • 600 g mandelpotet
  • 1 dl fløte (eller melk)
  • 50 g meierismør
  • 30 g dijonsennep

Forberedelser

2 dager før:

Braiser lammeskankene. Lag sausen ferdig.

 

1 dag før:

Lag potetstappen. Kok betene. Stek grønnsakene.

 

Ved servering:

Varm potetstappen. Varm sausen. Varm lammeskanken i sausen. Varm grønnsakene.

Fremgangsmåte

Begynn med å legge lammeskankene dekket i grovt salt i 3 timer. Dette for at det skal trekke til seg salt helt igjennom. Kok opp rødvin, kraft, vann, litt timian, 1 hakket rødløk, hvitløksfeddene, 1 gulrot og ½ sellerirot i biter i en gryte. Stek lammeskankene gylne i en panne med olje, og ha dem i gryten. Kok det hele på lav varme med lokk til kjøttet begynner å bli mørt og nesten faller av beinet. Ta ut skankene, og reduser kraften til det er ¼ igjen. Sil av grønnsakene og bland ut litt maisstivelse med vann, rør inn i sausen og gi et oppkok for å få riktig konsistens. Smak til med sennep, salt og pepper. Pisk inn 50 gram smør rett før servering. Lammeskankene kan enten varmes i ovnen eller i sausen, og de kan også helt fint fryses.

 

Bakte grønnsaker:

Skrell og kutt rødbeter og polkabeter i båter eller terninger. Kok dem i godt saltet vann til de er møre. Skrell deretter gulrot, sellerirot og rødløk, og kutt i passe store biter. Stek dem i ovnen med litt olje og salt på 220°C varmluft til de har fått litt farge og er nesten møre. Bland de bakte grønnsakene med betene og varm dem eventuelt opp i en kjele med litt olje hvis de forberedes på forhånd. Smak til med salt og pepper ved servering.

 

Potetstappe:

Skrell og kok potetene møre i usaltet vann, sil av og mos med smør og fløte (eller melk) til stappen har fin og nesten flytende konsistens. Kjøl ned og oppbevar i kjøleskap. Varm litt melk i en gryte og varm opp potetstappen rett før servering mens du passer på at det ikke svir seg. Smak til med salt, pepper og dijonsennep.

 

- Oppskrifte og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.