Eltefritt grytebrød av spelt
Med eltefri deig kan du gjøre klart kvelden før, og steke på morgenen. Nystekt brød til frokost eller lunsj – dét er luksus det!
Ingredienser
- 400 g speltmel
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 3,3 dl vann
Fremgangsmåte
Ha alt i en bolle, rør sammen til en klumpefri deig og hev i 4 - 12 timer.
Når den er ferdig hevet:
- Varm opp en støpejernsgryte med lokk i ovnen og når ovnen når 240 grader er den klar.
- Brett deigen 12 ganger og form til en litt flat ball. Bruk en skarp kniv til å lage hevesnitt. Brødet får da et fantastisk utseende, samtidig som gassen fra gjæren slipper ut.
- Stek i ca 30 minutt med lokket på og ytterligere 10-15 minutt med lokket av.
- Er du usikker på om det er ferdig kan du bruke et termometer, det skal vise 95 grader.
- Avkjøles på rist.
Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud