Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Eplekake i støpejernspanne

Knallgod eplekake med sprø bunn!


Ingredienser

  • 100 g lyst rørsukker
  • 100 g mykt smør
  • 2 egg
  • 100 g råmarsipan
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 epler (rives i røren)
  • 2–3 epler til toppen

Fremgangsmåte

Har du noen epler til overs så prøv deg på denne eplekaken som skal stekes støpejernspanne. Smaker fortreffelig varm eller kald sammen med iskrem eller Créme Fraîche. 

 

  1. Pisk sukker og smør luftig
  2. Tilsett eggene ett av gangen og rør grundig mellom hvert egg
  3. Riv marsipanen og vend den inn i blandingen
  4. Sikt hvetemel og bakepulver så det ikke klumper seg, og vend det inn i røren
  5. Riv to epler med skallet på og vend alle ingrediensene sammen
  6. Hell deigen i en tykkbunnet panne som er smurt med smør
  7. Skjær 2–3 epler i små skiver og anrett på toppen av kaken
  8. Stek eplekaken ved 175 grader i ca. 35–40 minutter. Kaken må være ferdigstekt i midten før den tas ut
  9. La kaken avkjøles før den tas ut av stekepannen

 

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.