Grillede grønnsaker med chimichurri
Bruk retten som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller spis den som hovedrett.
Ingredienser
Grønt:
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 1 bunt vårløk
- Olivenolje
- Salt
Chimichurri:
- 1 fedd hvitløk
- 1 stor håndfull bredbladet persille
- 2 store håndfuller koriander
- 1 liten håndfull oregano
- ½ - 1 rød chili, uten stilk og frø
- ½ dl rødvinseddik
- ½ dl olivenolje
- Salt
Fremgangsmåte
Bruk denne lettvinte retten som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller spis den som hovedrett. Topp f.eks. med mozzarella eller fetaost for ekstra smak.
Grønt:
Skjær aubergine og squash i skiver. Skjær paprika i båter og del vårløken på langs. Vend grønnsakene forsiktig i olivenolje. Grill grønnsakene på en varm grill eller grillpanne. Krydre med salt.
Chimichurri:
Hakk hvitløk, persille, koriander, oregano og chili fint med vuggekniv. Tilsett eddik og olje, og smak til med salt.
Servering:
Server grillede grønnsaker med chimichurri.
TIPS: Du kan bruke chimichurri som topping på nesten alt – f.eks. grillet kjøtt, fisk, kylling, sopp eller kanskje på en hakkebiff.
Oppskriften har vi fått fra Eva Solo.