Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Hjemmelagde pitabrød

Aldri mer pitabrød fra butikken! Lag dine egne – lette og luftige med en fin lomme til å fylle med masse godsaker.


Ingredienser

15 brød:

  • 5 dl vann
  • 25 g fersk gjær
  • 11-12 dl hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts salt

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er laget spesielt for deg som har en Ankarsrum Asstistent på kjøkkenbenken hjemme. Har du en annen kjøkkenmaskin kan du selvsagt også bruke den.

  1. Monter assistenten med stålbolle, deigkniv og deigrulle.
  2. Varm vannet til 37°C.
  3. Smuldre gjæren i bollen, hell i vannet og start assistenten med deigrullen inntil kanten på lav hastighet til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett sukker, salt og mel — litt av gangen. Hjelp eventuelt assistenten ved å dra armen frem og tilbake mot midten et par ganger.
  5. Lås armen 2-4 cm fra kanten på bollen, øk til middels hastighet og la assistenten jobbe i minst 10 minutter til du får en jevn og elastisk deig.
  6. Legg deigen på en lett melet overflate og del inn i 15 like store deler.
  7. Kjevle ut hver deigklump til et rundt brød på ca. 15 cm i diameter og 0,5 cm tykkelse.
  8. Legg de runde brødene mellom 2 fuktige håndklær (en over og en under). La heve i 1,5 time.
  9. Sett ovnen på 275°C. La ovnen stå på høyeste temperatur i ca 15 minutter før du setter inn brødene.
  10. Legg brødene nederst i ovnen på en stekeplate med bakepapir. Vær forsiktig så du ikke «punkterer» brødene.
  11. Bak i midten av ovnen i 4-6 minutter. Når brødet reiser seg, la det være i ovnen i noen sekunder før du åpner luken og vender brødet med en stekespade. Bak i ytterligere 2 minutter. Brødet skal ikke få farge, men bare bli gjennomstekt.
  12. La de hvile litt under et håndkle før servering.


TIPS! Server med falafel og frys de brødene som ikke spises samme dag – det er bare å varme i mikroovn før servering.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Ankarsrum

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.