Jambalaya med kylling
Spennende smaksinntrykk!
Ingredienser
- 1 ss olje
- 300 g kyllingfilet, i terninger
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1,5 ts røkt paprika
- 1 ss cajun-krydder
- 1 rød paprika, i terninger
- 250 g ris
- 1 ts tomatpuré
- 1 boks hakkede tomater
- 600 ml kylling- eller grønnsaksbuljong
- Salt og pepper
Til servering:
- Tabascosaus
- Persille, finhakket
Fremgangsmåte
Jambalaya stammer fra den amerikanske delstaten Louisiana, men er inspirert av både det spanske og franske kjøkkenet. Den er rik på krydder og spennende smaksinntrykk, og du kan enkelt variere ingrediensene. Retten er ideell til å servere til mange gjester, da den passer seg selv, metter godt og kan serveres i pannen.
- Varm opp pannen ved middels varme, tilsett olje og kylling.
- Stek i små porsjoner til det er gyllent på alle sider. Sett til side
- Tilsett løk til pannen og stek til de er myke
- Tilsett hvitløk og stek kort
- Tilsett krydderet og stek kort
- Ha kyllingen og saften tilbake i pannen og vend rundt
- Tilsett paprika, ris og tomatpuré
- Tilsett hakkede tomater og buljong og kok opp
- Smak til med salt og pepper
- Senk temperaturen slik at retten småkoker
- Klipp ut et stykke bakepapir i en sirkel som passer størrelsen på pannen. Klipp et lite hull i midten av sirkelen.
- Bruk som lokk. Det sikrer at væsken ikke fordamper før risen er tilberedt.
- La det småkoke i 30 minutter. Rør i retten en gang iblant.
- Tilsett en litt vann hvis retten har blitt for tørr.
- Smak til igjen med salt og pepper
- Dryss over finhakket persille og server med tabascosaus
Oppskriften har vi fått av Le Creuset.