Kanelboller i jernpanne
Disse deilige kanelbollene kan også lages i en 20 cm springform.
Ingredienser
Fyll
- 150 g brunt sukker
- 46 g mel
- 120 g smeltet smør
- 2 ss kanel
- 2 ss helmelk
Deig
- 190 g mel
- 1,2 dl varmt vann
- 1 ss tørr gjær
- 2 ss mykt smør
- ½ ts salt
- 1 ss sukker
Fremgangsmåte
Fyll:
I en liten bolle, bland sammen mel, smør, kanel og melk. Bruk en gaffel for å blande sammen ingrediensene og sett det til side mens du lager deigen.
Deig:
I en stor bolle, bland sammen mel og gjær med lunket vann. Ha så i smeltet smør, salt og sukker. Bland dette sammen til du får en jevn deig.
Dekk deigen med plast og la det stå i 30 min. Ta litt mel på bordet og elt deigen litt for hånd. Kjevl deigen ut til en liten firkant, ikke for tynn. Smør på et skikkelig lag med fyll og rull deigen sammen til en pølse og kutt den opp i 8 biter. Det blir klissete, men det er bare bra.
Finn frem jernbanne eller springform og smør den før du legger i bitene. Det er greit at det er litt rom mellom dem fordi de vil ese ut når de stekes.
Sett pannen i midten av ovnen på 190 grader i 25 min eller til bollene har est ut til ønsket resultat.
Når den er ferdig er det lurt å la den avkjøle seg litt før du tar på ønsket frosting. Her er det brukt melis med en skvett sitronsaft.
Oppskrift er levert av Fay Monique Thorp // www.ensmulefay.no