Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Karrirett med reker og kokosris

Tilbered en spennende og smakfull karrirett med reker og ris. Den er enkel å lage, og den blir garantert en av familiens favorittretter.


Ingredienser

  • 1 kg rå reker (ev. tint fra fryseren), fjern skall og tarm
  • 3 ss smør
  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk skåret i tynne båter
  • 5 pepperkorn
  • 1 ts sennepsfrø
  • 10 karriblader (fås på asiatiske supermarkeder)
  • 5 store finhakkede tomater
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • Chilipulver eller -flak, etter smak
  • 1 ts salt
  • 2 ts brun farin
  • 1 dl kokoskrem (fås på asiatiske supermarkeder). Du kan også bruke kokosmelk og bare koke sausen litt mer inn.

Kokosris:

  • 4 dl basmatiris
  • 4 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 laurbærblad
  • 1 stjerneanis
  • 2 kardemommekjerner
  • 1 stilk sitrongress

 

Til servering:

  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

Start med å skylle risen og sette den i bløt. Så kan du få kokosrisen og karrisausen ferdig på samme tid.

Reker i karrisaus

  1. Ha 2 ss smør i en Le Creuset-støpejernsgryte, og la det smelte ved middels varme. Tilsett kvernet pepper og hvitløk, og stek det kort. Tilsett reker, stek i 2 minutter, og ta dem opp. De skal ikke være ferdig tilberedte. Legg dem i en skål, og sett til side.
  2. Varm opp gryten igjen, denne gang ved høy varme. Tilsett olje og det resterende smøret. Stek løken til den er gyllen. Tilsett sennepsfrø, pepperkorn og karriblader, og stek videre i et par minutter.
  3. Senk til middels varme, og tilsett tomater, gurkemeie, spisskummen, koriander (støtt), chili, sukker og salt. Kok det hele i cirka 20 minutter – når smør og olje samler seg på toppen, er karrisausen tilberedt.
  4. Tilsett de stekte rekene, men unngå å få med den overskytende væsken i skålen. La dem koke i retten i cirka 5 minutter.
  5. Tilsett kokoskrem, og la sausen koke opp. Smak eventuelt til med ekstra salt, pepper og sukker. Ta av varmen, og server med fersk koriander og kokosris.

Kokosris

  1. Skyll risen grundig til vannet er helt klart, og legg den i bløt i 10 minutter.
  2. Drener vannet fra risen. Varm opp en Le Creuset-støpejernsgryte ved høy varme, og tilsett vann, kokosmelk, laurbærblad, stjerneanis og kardemommekjerner. Kok opp.
  3. Tilsett ris og salt, og la det koke i 10–15 minutter til risen er en smule bløt.
  4. Hell fra overskytende vann, senk til middels varme, og sett gryten på komfyren igjen. Ha sitrongress i risen, legg lokket på gryten og la risen dampe i 5 minutter.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.

 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.