Moules Marinières
Rykende varme blåskjell smaker alltid deilig!
Ingredienser
- 2 poser blåskjell (2kg)
- 3 stk sjalottløk
- 3 fedd vitløk
- 5 cl olivenolje eller 5g smør
- 3 dl hvitvin
- 3-5 fløte
- Salt og pepper
- Et knippe persille til smak og garnering
Fremgangsmåte
- Vask blåskjellene nøye for å unngå å få sand i gryten
- Fres den hakkede sjalottløken og hvitløken i oljen
- Hell på vin og la det putre noen minutter
- Hell på fløten og kok. Opp
- Tilsett blåskjell og legg på lokket
- La det koke i 3 min eller til skjellene har åpnet seg
- Smak til med salt og pepper
- Om du ønsker suppen litt tykkere fisker du skjellene opp av kjelen og lar suppen koke ned lite
TIPS! Server i din favorittskål med stekte poteter eller fries og aioli
Oppskrift og bilder har vi fått fra Wik & Walsøe.