Salmapizza
Pizza med Salma laks, rødløk og avokado
Ingredienser
Ingredienser
- 300 g TINE Pizzaost
- ½ beger TINE Crème Fraîche
- 40 g pinjekjerner
- 1 rødløk
- 1 pk ruccula
- 1 avokado
- 100 g parmesan revet
- 250 g Salma laks
- 1 stk sitron
- 2 ss olivenolje
Deig
- 400 g hvetemel
- 240 g vann
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 g tørrgjær
- 3 ss olivenolje
- Evt. ferdig NÅ Italiensk Pizzabunn
Saus
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 3 ss olivenolje
- 1 ss tørkede urter (basilikum, oregano eller timian)
Fremgangsmåte
Pizzadeig:
Bland vann som holder ca 25 °C med salt, sukker og olivenolje. Rør inn melet med en sleiv og bruk hendene til å kna deigen i 5 minutter til alt melet er godt knadd inn. Deigen skal ikke være for tørr, men heller ikke klissete. Rull ut i 4 porsjonsstykker og la dem stå på et stekebrett på benken til tørk i 1 time. Kjevle pizzadeigene til de er ca 3–4 mm tynne, og legg dem på bakepapir.
Tomatsaus:
Kjør ferdig hakkede tomater fra boks med sukker, salt, olivenolje og tørkede urter i en blender. Forvarm ovnen til maks temperatur, gjerne 300 °C. Legg et jevnt lag tomatsaus
på pizzadeigen, strø ost over pizzaene og legg noen klatter Crème Fraîche her og der.
Legg på pinjekjerner, tynne skiver rødløk og ½-parten av parmesanen på toppen.
Stek pizzaene på en steinplate i 4–5 minutter til osten har smeltet og kanten er gyllen. Det går eventuelt an å bruke et stekebrett som har stått i ovnen og er glovarmt.
Kutt Salma laksen i tynne skiver, og mariner med salt, pepper, olivenolje og sitron. Skrell
avokadoen og kutt i mindre biter.
Ta pizzaen ut av ovnen og legg på tynne skiver Salma, avokado, ruccula og revet parmesan.
Server og lag en ny pizza.
- Oppskrift og bilder har vi fått fra The Flying Culinary Circus -