Stekt klippfisk
Stekt klippfisk med grønn ertepuré, baconsmør og smilende gårdsegg.
Ingredienser
- 400 g ferdig utvannet klippfisk, tørrfisk eller torskefilet uten bein
- 200 g frosne grønne erter
- 80 g smør
- ½ dl fløte
- 200 g bacon (hel bit)
- 4-8 gårdsegg (romtempererte)
Forberedelser
2 dager før:
Stek bacon og tilsett smøret.
1 dag før:
Kok egg. Lag ertepuré.
Ved servering:
Varme baconsmør. Varme ertepuré. Stek fisken. Kutt egg.
Fremgangsmåte
Til ertepureen koker du opp vann og tilsetter ertene. Kok i 5 minutter, sil av væsken, og miks ertene i en blender med litt fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett fløte og smør gradvis, så pureen ikke blir for tynn.
Kutt bacon i terninger eller mindre biter og stek sprø i panne. Når det er ferdigstekt, tilsetter du 50 gram smør i pannen og lar det bli nøttebrunt sammen med baconet.
Kok opp en kjele med vann og tilsett eddiken. Kok opp vannet igjen og lag en virvel i vannet med en visp. Klekk eggene i virvelen og la de trekke i vannet i ca. 3 minutter til eggehviten har satt seg. Event. kan du kok eggene i 6.minutter med skall og skrelle de.
Stek klippfisken gyllen på begge sider i en panne med litt olje til den så vidt begynner å flake. Pass på saltet da fisken allerede er salt.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -