Sprø og tynne krumkaker
Krumkaker er en av de største favorittene blant våre julekaker og de syv slag, og det er også en populær kake til kaffen året rundt.
Ingredienser
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret og avkjøl det litt.
- Bland smøret i eggedosisen.
- Sikt i hvetemel og potetmel og bland smøret i eggedosisen vekselsvis.
- Rør inn vann.
- La røren stå og svelle i kjøleskapet i minimum 20 minutter.
Steking i krumkakejern
- Varm opp jernet.
- Stek krumkakene tynne og gylne i Østerdal krumkakejern.
- Krumkakene trenger kun et par sekunders steketid.
- Rull kakene straks til kremmerhus ved hjelp av egen krumkakepinne.
- Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Tips – Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Wilfa.