Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Tacofest!

Pulled pork og chorizo taco med løksalat, spicy rømmedressing, revet cheddarost, chunky salsa, løksalat, maiskrem og nacho chips


Ingredienser

 

Lefse:

225 g hvetemel

½ ts salt

1/2 ts sukker

60 g temperert meierismør

1 dl lunkent vann

  

Chunky salsa:

1 boks hermetiserte tomater

1/2 ss sukker

1 stor l.k

2 fedd hvitl.k

1 ss olivenolje

1 ss soyasaus

1 ts cayennepepper

2 ss tabasco-saus ellersriracha-saus

2 ss grovhakket persille,

 

Løk & koriandersalsa:

juice av 1 lime

1 ss flytende honning eller agavesirup

1 løk

1 rødløk

1 liten neve koriander

1 ts salt

 

Guacamole:

2 avokado

1 rød chili uten frø finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

3 ss koriander, grovhakket

2 ss XV (extra virgin) olivenolje

1 lime (juice)

1 ts salt

 

Løksalat:

3 løk

½ dl XV olivenolje

1 liten bunt persille

 

Maiskrem:

1 boks hermetisk mais

1 dl fløte

1 ss XV olivenolje

 

Hot rømmedressing:

1 boks r.mme

1 lime (juice)

2 ts cayennepepper

8 ss srirachasaus (eventuell

annen sterk chilisaus)

1 ts sukker

 

Adobo taco krydder:

1/2 ss salt

1 ss paprikapulver

2 ts kvernet pepper

1 ½ ss l.kpulver (eventuelt mer hvitl.kpulver)

1 ½ ss t.rket oregano

1 ½  ss spisskum

1 ts hvitl.kpulver

1 ts chilipulver

Fremgangsmåte

 

Lefse:

Kna hvetemel, salt, sukker og smult godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 20 emner og plasser p. melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min.

Kjevle ut emnene til 10–12 cm brede sirkler og stek dem i en t.rr panne p. medium varme p. begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek p. hver side. Holdes varme i lefsevarmeren.

 

Salsa:

Ha bokstomat i en kjele med sukker, finhakket løk og hvitløk samt olivenolje og småkok i 10 min. Tilsett resterende ingredienser og smak til med salt og pepper. Ønsker du salsaen sterkere? Smak til med mer tabascosaus eller annen chilisaus for å justere styrken.

 

Løk & koriandersalsa:

Skrell og kutt løken i ½ cm terninger og bland med lime, honing og koriander. Smak til med salt og pepper.

 

Guacamole:

Knus alle ingrediensene sammen til en grov masse med gaffel. Smak til med salt og pepper. ønsker du den virkelig sterk, ha i frøene fra chilien. Server umiddelbart eller ha i en bolle med litt ekstra limejuice på toppen og dekk til med plast for å hinder at den oksiderer og blir brun.

 

Løksalat:

Skrell løken slik at den holder seg hel og del den i fire tykke skriver på tvers. Stek den i en panne med litt stekeolje til den er godt stekt på begge sider ca 4 min. Ha løken i en bolle med finhakket persille og smak til med salt og pepper. Perfekt til alle tacos med stekt kjøtt.

 

Maiskrem:

Kok maisen med fløten i kjele i et par minutter. Kjør alt til en krem i blender og smak til med salt og pepper. Nydelig til svin, men også kylling og andre tacos.

 

Hot rømmedressing:

Bland alle ingrediensene og la stå en ½ time. Perfekt til alle typer tacos og dip til chips. 

Server alt dette med litt stekt nachos, chorizo pølse og pulled pork slik som vi har gjort. Og nyt en litt sprekere fredags taco.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.