Torskefilet
Torskefilet glasert med honning og porter
Ingredienser
- 600 g torskefilet (4 biter a 150-200 g)
- 1,6 dl porterøl
- 1/2 dl soyasaus
- 1/2 dl honning
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 tommelstor bit ingefær, finhakket
- 1/4 ts chilipulver
- 1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
Bland porterølet, soyasaus, honning, finhakket hvitløk og ingefær, chilipulver og pepper i en
bolle. Vend torskefileten i blandingen og dekk til. Mariner torsken i minimum 1 time, men gjerne
opp til 12 timer, i kjøleskapet. Hell marinaden over i en kjele og kok den til sirupkonsistens.
Stek torsken i litt olje eller bak den i ovnen, mens du jevnlig pensler med sirupen.
Server med ris, eller som en forrett bare med syltet ingefær og litt stekt kål.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -