Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

5 tips om vedlikehold av støpejern

Støpejern er noe av det beste materialet du kan få, og behandler du det riktig kan du ha støpejernet ditt hele livet



1. Ved første gangs bruk, fjern embalasje, samt klistremerker på undersiden. Vask med varmt såpevann, og sett gjerne inn støpejernspanner- og gryter som ikke har sandfarget glassemalje med olje.

 

 

2. Forvarm alltid på middels temperatur, og skru gjerne opp temperaturen etter at maten er lagt i pannen eller gryten. Dette er kun nødvendig når man skal steke-/brune biff, som krever litt høyere varme. Hvis man setter på maks temperatur og bruker boosterfunksjon vil støpejern bli så varmt at alt vil brenne seg fast.


3. Det er viktig at man bruker nok og riktig fettstoff når man skal steke i støpejern, bruk helst raps-, solsikke-, maisolje, eller meierismør. Olivenolje er ikke å anbefale til steking, da de fleste ikke tåler så høy temperatur.

 

 

4. Rengjøring:

a. Matt sort emalje trenger å opparbeide seg en fettpatina i emaljen for å blir mer brukervennlig. Rengjør derfor ikke med såpe , da såpe fjerner de viktige fettstoffene. Skrubb  godt med en kjøkkenskrubb og varmt vann etter bruk. For mer gjenstridige flekker/fastbrente matrester kan man bruke såpe, evt. koke ut pannen /gryten med oppvaskmaskinmiddel og vann i 10-20 min. Dette vil fjerne noe av fettpatinaen, og vi anbefaler derfor å varme opp litt olje i pannen/gryten etter endt rengjøring.

b. Rengjøring av gryter med sandfarget emalje gjøres på samme måte som over, men trengs ikke å settes inn med olje.

 

 

5. Det er livstidsgaranti på alt støpejern fra Le Creuset, men det dekker ikke brukerfeil som termosjokk og feil bruk av metallredskaper som kan skade glassemaljen. Termosjokk oppstår når pannen/gryten blir utsatt for store temperaturforskjeller. Som regel skjer dette når man tar pannen/gryten fra varm kokeplate/ovn under kaldt vann. Da får glassemaljen rask avkjøling og vil sprekke opp.

 

 

 

Tipsene om vedlikehold av støpejern er levert av Le Creuset.

Se hele vårt utvalg av støpejernsgryter og -panner her:

https://www.kitchn.no/merkevarer/?Brand=Le%20Creuset 

 

Støpejern

Tilbake
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.