Ikke innlogget

0 varer
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
1 000,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen



Gjett hva-biff

Publisert tirsdag 17.mai 2016


Pannestekt mørbradbiff med søtpotetpinner, ristet jordskokkpuré og bearnaisesaus


Fremgangsmåte


Biff:

Ta ut kjøttet til temperering en time før steking og krydre med salt og pepper. Stek det, enten helt eller i mindre biffer, i en panne pa° høy varme, og la kjøttet fa° en skikkelig stekeskorpe pa° alle kanter. Skru ned varmen. Ha i smør, timian, rosmarin og en knust hvitløk og la det putre i pannen sammen med biffen. Øs det stekte smøret jevnlig over kjøttet til det er ferdigstekt hvis du steker i biffer. Steker du det som ett større kjøttstykke, kan du legge det over i en ildfast form, helle stekefettet over og ferdigsteke det i ovnen pa° 100–170 grader til ønsket kjernetemperatur. Bruk gjerne steke­ termometer (59–65°C kjernetemperatur = medium biff), men husk at temperaturen i kjøttet stiger litt etter at du har tatt det ut av ovnen ogsa°. Na°r kjøttet er ferdigstekt, er det viktig at det fa°r hvile før du begynner a° skjære i det. Store stykker trenger lengre hviletid.

 

Garnityr:

Skrell løken og kutt den og soppen i skiver. Stek soppen først i solsikkeolje i en varm panne. Na°r soppen begynner a° bli stekt tilsettes løken, som stekes til den er gyllen og mør. Helt pa° slutten av steketiden tilsettes finhakket hvitløk og persille sammen med sukker. Da vil løken karamelliseres. Smak til med salt og pepper.

 

Jordskokkpure´:

Skrell og skjær jordskokken i terninger for a° lage pureen. Drypp over litt sitronsaft slik at de ikke oksiderer (blir brune). Smelt smøret og bland jordskokkene og løken i dette. Bak i ovnen pa° 180°C til jordskokken blir nøttebrun, ca. 15–20 minutter. Mos til pure´ med stavmikser og spe med melk til den har en glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Søtpotetpinner:

Kutt søtpoteten i staver og legg dem i en bolle med rennende vann for a° vaske bort sukkerstoffene/stivelse. Forkok dem i noen minutter (avhengig av tykkelsen) til de er nesten helt møre. Varm opp en kjele med olje til 180°C. Friter potetstavene sprø i oljen ved servering og smak til med salt og pepper.


Serveres med bearnaisesaus.

Ingredienser

4


Biff:

  • 800 g mørbradbiff
  • 2 kvister timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 hel hvitløk
  • 4 ss smør

Garnityr:

  • 250 g sjalott- eller vanlig løk
  • 6 aroma- eller annen sopp
  • Litt solsikkeolje
  • 1⁄2 ts sukker
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts finhakket bladpersille

Jordskokkpure´:

  • 500 g jordskokk
  • Sitronjuice
  • 1 finhakket sjalott- eller sma°løk 2 ss smør
  • ca. 1–1 1⁄2 dl vann
  • Melk
  • Salt og pepper

Søtpotetpinner:

  • 800 g søtpotet
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper 

Forberedelser


2 dager før:

Lag pureen.

 

1 dag før:

Skrell løken. Kutt soppen.

 

Samme dag:

Kutt potetpinner, kok dem møre og avkjøl. Skill eggeplommer til saus og klarnet smør. 

 

Ved servering:

Lag ferdig saus. Friter potet. Stek kjøtt. Stek sopp og løk. Varm pure´. 



Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften