Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Hjemmelaget lapskaus
Hjemmelaget lapskaus

Hjemmelaget lapskaus

Publisert fredag 18.september 2020


Høsten er tid for lapskaus – og nå er norske grønnsaker på sitt aller beste!


Fremgangsmåte


Knasende sprø gulrøtter og smaksrike rotgrønnsaker er perfekt til denne alt-i-ett middagen.

Finner du noe i oppskriften som du ikke liker? Dropp ingrediensen, og eventuelt erstatt med et eller annet annet fra liker-lista. Bruk oppskriften som base – og trekk fra og legg til etter smak og behag.

Kraften:

La dette koke minimum en time, gjerne mer for å få ut mest mulig smak.

TIPS: lag en stor kjele og frys ned det du ikke bruker nå. Perfekt til høstens supper eller gryteretter.


Lapskaus:

Del kjøttet i terninger 1x1 cm, ha oppi kraften og la putre i en støpejernsgryte 1 time.

Skjær opp grønnsaker i samme størrelse som kjøttet og ha oppi alle grønnsakene. La lapskausen småkoke på medium til lav varme til kjøttet og grønnsakene er møre.

Om du vil ha i pølser så la de trekke i de siste 10 minuttene oppi gryta, og smak til med nykvernet salt og pepper.

Serveres med flatbrød eller nystekte rundstykker og et dryss med fersk grovhakket persille

TIPS: Lag en stor porsjon. Lapskausen smaker like bra når den blir varmet opp igjen.

Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.

Ingredienser


Til kraften:

  • 500 g margbein
  • 1,5 l vann

Ingredienser:

  • 800 g av vilt eller storfe (gjerne høyrygg eller bog)
  • 2 kjøttpølser (valgfritt)
  • 800 g potet, kokefast
  • 5 gulrøtter
  • 1/2 fenikkel
  • 1 pastinakk
  • 1 persillerot
  • 2 vårløk

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?