Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Hjemmelaget lapskaus

Høsten er tid for lapskaus – og nå er norske grønnsaker på sitt aller beste!


Ingredienser

Til kraften:

  • 500 g margbein
  • 1,5 l vann

Ingredienser:

  • 800 g av vilt eller storfe (gjerne høyrygg eller bog)
  • 2 kjøttpølser (valgfritt)
  • 800 g potet, kokefast
  • 5 gulrøtter
  • 1/2 fenikkel
  • 1 pastinakk
  • 1 persillerot
  • 2 vårløk

Fremgangsmåte

Knasende sprø gulrøtter og smaksrike rotgrønnsaker er perfekt til denne alt-i-ett middagen.

Finner du noe i oppskriften som du ikke liker? Dropp ingrediensen, og eventuelt erstatt med et eller annet annet fra liker-lista. Bruk oppskriften som base – og trekk fra og legg til etter smak og behag.

Kraften:

La dette koke minimum en time, gjerne mer for å få ut mest mulig smak.

TIPS: lag en stor kjele og frys ned det du ikke bruker nå. Perfekt til høstens supper eller gryteretter.


Lapskaus:

Del kjøttet i terninger 1x1 cm, ha oppi kraften og la putre i en støpejernsgryte 1 time.

Skjær opp grønnsaker i samme størrelse som kjøttet og ha oppi alle grønnsakene. La lapskausen småkoke på medium til lav varme til kjøttet og grønnsakene er møre.

Om du vil ha i pølser så la de trekke i de siste 10 minuttene oppi gryta, og smak til med nykvernet salt og pepper.

Serveres med flatbrød eller nystekte rundstykker og et dryss med fersk grovhakket persille

TIPS: Lag en stor porsjon. Lapskausen smaker like bra når den blir varmet opp igjen.

Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.