Denne pizzaovnen ble best i test i 2024
Ingenting slår en nystekt pizza Italia-style. Du vet, den med perfekt crispy skorpe og flammekysset kant. Har du lyst til å lage den selv? Få med deg hvorfor pizzaovnen Ooni Koda 12 ble kåret til best i test i 2024.
Pizzaovn er på vei til å bli den nye grillen. I stedet for å samle familie og venner til grillfest, står det nå «pizzafest» på invitasjonen. Og ja – vi elsker det. Pizzaovnen når kjapt hele 400–500 grader og fikser «autentisk» italiensk pizza på et par minutter. La alle få lage sin egen pizza, eller ta selv ansvar for variert topping – og send ut porsjonspizzaer på løpende bånd.
Tradisjonen tro har Tek.no tatt en testrunde på pizzaovnene på markedet. «Aldri har det vært enklere å lage en fantastisk god pizza som blir klar på under to minutter», skriver testpanelet om vinneren Ooni Koda 12.
Under har vi samlet testens viktigste funn. I tillegg får du et kjapt overblikk over konkurrerende pizzaovner nederst.
Ikke bare best i test – også «for folk flest»
Ooni Koda 12 blir beskrevet som pizzaovnen for folk flest. Det gjelder kanskje deg, da! Ovnen er i alle fall enkel å bruke og veier bare 8 kg. Ettersom den har så lav egenvekt, kan du lett flytte på den – eller ta den med på hagefest hos naboen. Den nette størrelsen gjør den også temmelig perfekt for deg som ikke har plass til de større pizzaovnene.
Og! Pizzasteinen inni ovnen er enkel å ta ut, så du får vasket bort rester av pizzasaus og fastbrent ost mellom slaga. Det liker folk flest, eller hur?
Se hvor enkelt du lager pizza ute – i en Ooni pizzaovn
Brennheit pizzaovn på null komma niks
For å være helt presis: På 20 minutter er pizzaovnen brennheit og klar til dyst. Lengst bak på pizzasteinen måler temperaturen hele 480 grader, mens den er nede på 220 grader i front. Det betyr at du må være flink til å snu på pizzaen underveis, slik at flammene bakerst i ovnen får gjøre magien sin på hele pizzaen. Med litt øving er det lekende lett å lage perfekt stekt pizza, hver eneste gang. Klør det litt i pizzabaker-fingrene, eller?
Perfekt stekte kanter
Ingen italiensk pizza uten lett forkullet skorpe! De mørkbrente flekkene er jo nesten selve symbolet på italiensk pizza. Og dette er fikser Ooni Koda 12 – ikke tenk på det. Flammene bakerst i pizzaovnen gjør kantene perfekt stekt, og varmen sprer seg godt utover toppingen. Ekstra vann fra tomatsaus, mozzarella, sopp og annen topping fordamper raskt, og den glovarme steinen sørger for at pizzabunnen blir deilig crispy. (Fått vann i munnen ennå?)
Prøv disse 4 stegene til perfekt italiensk pizza
Pizzaovn på gass
De fleste pizzaovnene i testen går på gass, også Ooni Koda 12. Pizzaovnen kommer med egen gasslange som er enkel å bruke. Du skrur helt enkelt bare på gassen, flipper en bryter bak på ovnen – og vips! Så er ovnen og pizzafesten i gang.
Sikre deg testvinneren Ooni Koda 12
Kort om konkurrentene
Ooni Koda 12 er den beste pizzaovnen med 9 av 10 poeng i testen. Men du har flere pizzaovner å velge i. La oss ta en titt på de noen av de andre deltakerne som gjorde det skarpt i testen.
Ooni Koda 16 (8,5/10 poeng)
Hils på testvinnerens storebror – med stor S. Tek.no beskriver faktisk ovnen som «diger», og du kan lage pizzaer som er opp mot 40 cm i diameter i denne gassvarme saken.
Spesielt verdt å merke seg:
- Målt makstemperatur: 500 grader.
- Stor, stødig og stabil.
- Fyres med gass.
- Imponerende jevn og høy varme, med flammer både bakerst og på sidene i ovnen.
- Du trenger ikke snu pizzaen like ofte, fordi ovnen fordeler varmen bedre enn lillebroren.
- En tykkere pizzastein holder bedre på varmen, så du kan steke flere pizzaer med kortere mellomrom.
- Passer like godt til steking av store pizzaer som nanbrød og calzone.
Ooni Karu 16 (8/10 poeng)
Denne går til alle feinschmeckere der ute. Er du en sånn en? Look no further, for Ooni Karu 16 gir deg ypperste kvalitet – og en virkelig autentisk feeling. Med sine 28 kilo er den en kraftig plugg, så finn gjerne en fast plass for pizzabakingen. Denne orker du ikke flytte så mye rundt på.
Spesielt verdt å merke seg:
- Målt makstemperatur: 490 grader.
- Kan fyres både med gass og ved (sistnevnte gir også en nydelig røyksmak på pizzaen!).
- En glassdør i front stenger varmen inne i ovnen, og sørger for jevnere steking.
- Det holder stort sett å snu pizzaen én gang.
Se flere detaljer om Ooni Karu 16
Ooni Volt 12 (7/10 poeng)
Bukk dypt for testens dyreste pizzaovn. Men her får du også det du betaler for. Ooni Volt 12 er enkel og trygg i bruk, og skiller seg fra mengden ved å være helelektrisk. Perfekt om du ikke kan (eller vil) bruke gass. Og ikke minst om du vil lage pizza innendørs!
Spesielt verdt å merke seg:
- Målt makstemperatur: 450 grader.
- Ovnen er varm på kun 15 minutter.
- Den blir ikke like varm på utsiden som mange andre pizzaovner. Faren for brente fingre er derfor minimal.
- Veldig enkel å rengjøre.
- Pizzasteinen blir veldig, veldig varm. Faktisk så varm at du ikke bør skru den helt til topps. «Kun» 400 grader er nok.
Sage – The Smart Oven Piazzaiolo (8/10 poeng)
Denne pizzaovnen er også elektrisk. Tek.no beskriver ovnen som «trolig den enkleste pizzaovnen i bruk, med gode og smakfulle resultat».
Spesielt verdt å merke seg:
- Målt makstemperatur: 400 grader.
- Du kan bruke den både ute og inne, og den passer utmerket på kjøkkenbenken.
- Kommer med pizzaspade og ekstra panne.
- Døra i front holder varmen inne i ovnen og fordeler varmen jevnt.
- En supersmart mekanisme hjelper deg å få ut pizzaen når du åpner døren.
- Smarte forhåndsinnstillinger som fungerer godt.
Ooni Fyra (7/10 poeng)
Dette er den eneste pizzaovnen i testen som går på trepellets. Det positive med å fyre med pellets, er at det setter en digg røyksmak på pizzaen. Ulempen er at det er et knepp mer utfordrende å få fyr i ovnen. Men når flammene er i gang, blir det mer enn god nok kok i Ooni Fyra.
Spesielt verdt å merke seg:
- Målt makstemperatur: 530 grader.
- Varm på 15 minutter.
- Pizzaovnen har jevnere varme og gir enda bedre smak på pizzaen enn mange av ovnene. Du trenger heller ikke snu pizzaen like ofte.
- Håndterer både surdeigspizza og vanlig deig med stil.
Har du bestemt deg for hvilken pizzaovn du vil bestille hjem til deg? Få hele utvalget av pizzaovner og tilleggsutstyr her
Tilbake-
Ooni
Pizzaovn koda 12 svart/sølv
4 024,-
Få på nettlagerFinnes i 1 butikk -
Ooni
Karu 16 pizzaovn vedfyrt
8 125,-
Få på nettlager -
Ooni
Volt 12 pizzaovn elektrisk
10 769,-
På nettlagerKan sendes til butikk -
Sage
The Smart Oven Pizzaiolo SPZ820BSS pizzaovn
8 124,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Fyra 12 pizzaovn pelletsfyrt 57x39x72 cm
3 193,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Fyra beskyttelsestrekk til ovn svart
649,-
På nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Volt 12 beskyttelsestrekk til ovn svart
699,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Koda 12 beskyttelsestrekk svart
649,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Koda 16 beskyttelsestrekk til ovn svart
699,-
På nettlagerFinnes i 9 butikker -
Ooni
Karu 16 beskyttelsestrekk svart
699,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Pizzaspade flat 70x35,5 cm aluminium
599,-
På nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Pizzaspade flat 76x40 cm aluminium
799,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Rotasjonsspade 80x17 cm svart
749,-
Ikke på nettlagerFinnes i 5 butikker -
Ooni
Pizzaspade 57,5x35,6 cm bambus
549,-
Ikke på nettlagerFinnes i 14 butikker -
Ooni
Grizzler støpejernspanne 25,6x15 cm svart
549,-
Ikke på nettlager -
Ooni
Sizzler støpejernspanne 24,7 cm svart
549,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Cooking With Fire kokebok
349,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Garnityrstativ m/6 beholdere svart/stål
1 590,-
På nettlagerFinnes i 1 butikk -
Ooni
Hansker varmebestandige 35 cm svart
599,-
Få på nettlagerKan sendes til butikk -
Ooni
Modulbord til pizzaovn 80x80x90 cm svart
3 990,-
På nettlagerKan sendes til butikk