Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Lam i lompe

Lam i asiatiske pannekaker med rødkål


Ingredienser

  • 600 g lammeribbe
  • (ev. skiver av lår eller bog)
  • 1 hvitløk
  • 5 dl nøytral olje (solsikke, raps, mais, soya eller druekjerne)
  • Salt og pepper


Asiatiske pannekaker:

  • 300 g hvetemel
  • 2,4 dl vann
  • 1 ts sukker
  • Sesamolje


Rødkål:

  • ¼ rødkål
  • 1 eple
  • 1 dl eplejuice
  • 1 dl rødvin
  • 1 sitrongress
  • 1 limeblad
  • 2 dl sukker
  • 2 ss nøtter (f.eks. cashew-, hassel- eller valnøtt)
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
 
  • Koriander (eller thailandsk basilikum)

Forberedelser

Lang tid før:

Bak lammet i oljen og oppbevar i oljen.

 

Samme dag:

Gjør klar kjele til oppvarming av lefser og ha alt annet klart i kjeler og på stekebrett.

 

Ved servering:

Varm lefsene, kålen og lammet, og legg opp maten.

Fremgangsmåte

Gni lammeribben inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. 

Del hvitløken i to og legg oppå, hell oljen over og sett den i ovnen på 

120°C i 3–4 timer til kjøttet faller fra beinet. Avkjøl i oljen og oppbevar 

den i oljen hvis den forberedes lang tid i forveien. Ved servering tas ribben 

opp av oljen, legges på rist, og stekes videre på 220°C i ca. 10 minutter til 

den blir sprø. Skjær opp i skiver ved servering.

 

 

Asiatiske pannekaker: 

Du kan kjøpe ferdige lefser i asiatiske matvarebutikker, 

spør etter lefser som blir brukt til peking and eller crispy duck, men det er 

morsommere og bedre å lage dem selv. Bland alle ingrediensene til lefsene og 

elt til en deig. La den deretter hvile i 30 minutter. Kjevle deigen flat til den er 

5 mm tykk, stikk ut rundinger med et glass, smør halvparten av emnene med 

sesamolje, og legg et emne uten olje oppå et annet. Kjevle disse helt flate til 

2 mm tykkelse. Stekes kjapt på begge sider i en stekepanne med litt olje. 

Del hver lefse i to deler ved å dra dem fra hverandre. Serveres umiddelbart 

eller lages på forhånd og dampes ved servering.

 

 

Dampingen kan du løse ved å ha litt vann i en liten kjele med en tallerken 

snudd opp ned over vannet, legge lefsene på tallerkenen og lokk på kjelen. 

Eller du kan bruke en asiatisk dim sum-damper i bambus over en kjele kokende 

vann (eller nedi med litt vann i bunnen av kjelen).

 

 

Rødkål: 

Kutt rødkålen i tynne strimler, skrell og kutt eplene i terninger og ha 

det i en kjele med rødvin, sitrongress og limeblad. Kok med lokk til kålen er 

mør, ca. 30 minutter. Tilsett sukker, grovhakkede nøtter, honning og kok i ca. 

30 minutter til uten lokk til væsken rundt kålen nesten begynner å bli sirup. 

Tilsett soyasaus og server med lammet i lefsene.

 

 

Ved servering legges lam og rødkål i lefsene med litt korianderstilker på toppen.

 

- Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com 

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.