Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Dalgonakaffe? Her er oppskriften

Dalgonakaffe? Her er oppskriften

Prøvd den heteste kaffen nå om dagen? Kaffedrikken som er langt fra varm – men forfriskende kald med deilig kaffekrem? Dalgona er navnet. Og slik lager du den.

Utseendet er halve smaken, sies det, og dalgonakaffen ser unektelig innbydende ut. Lagene av melk og myk kaffekrem legger seg mykt oppå hverandre, mens de iskalde isbitene klirrer i bunnen av kaffeglasset.

I mangel på åpne kafeer også her til lands, er det ikke rart vi ble inspirert til å lage iskaffen med barista-look i eget hus. Og så enkel å lage! Det eneste du trenger, er pulverkaffe, sukker, melk og vann. Litt visping og – ta-da! Der har du en delikat og deilig dalgonakaffe som straks gir deg kaféfølelsen.


Suksessoppskriften

Til et glass dalgonakaffe bare til deg selv, trenger du:

  • 2 ss pulverkaffe
  • 2 ss sukker
  • 2 ss varmt vann
  • melk
  • isbiter

Ha pulverkaffe, sukker og varmt vann i en bolle. Pisk med håndmikser eller kjøkkenmaskin til du får en luftig og seig krem. (Og ja, det er lov å stikke fingeren oppi.)

Fyll et glass 3/4 fullt med isbiter og fyll like mye av glasset med kald melk. Legg kaffekremen på toppen, sett et tynt sugerør i – og bare... nyt.

dalgona


Ta dalgonakaffen til et høyere nivå

Men vi i Kitch’n vil ta dalgonakaffen et steg videre, vi. Gjøre den hakket mer fancy slik at den står i stil med sommerens blomsterkjoler, sandaler med kilehæl og neglelakk i friske farger. 

Så, folkens – her kommer den ene justeringen som tar dalgonakaffen til et helt nytt nivå: Server i vin- eller cocktailglass.

Ja, har du sett? Med stett glir dalgonakaffen rett inn i selskapet med blanke lepper og høye hæler. 


Hvem står bak dalgona-feberen?

Men hvem var det egentlig som startet dalgona-bølgen? Hvorfor ble dalgonakaffen så poppis – og poppet plutselig opp på alles IG-konto?

Var det TikTok som sendte den som et prosjektil fra Asia til vesten? Eller var det den enkle oppskriften som fikk den til å skyte rakettfart inn i «alles» karanteneliv? Uansett hvilken lunte som ble tent: Vi elsker blandingen av kruttsterk kaffe og fløtemykt skum.

I Sør-Korea, som det hevdes at den opprinnelig kommer fra, kalles den dalgonakaffe fordi kaffekremen minner om det tradisjonelle og toffeelignende godteriet som kalles – ja, riktig: dalgona. 

Vil du også teste den populære iskaffen? Her finner du glassene for å servere dalgona til både hverdags og fest.

Tilbake