
17 tips til 17. mai-frokosten
Vil du imponere frokostgjestene på 17. mai? Og skulle helst hatt en liste med snadder å plukke fra? Ta-daa! Her er 17 tips til brød og småretter som kler et frokostbord i rødt, hvitt og blått. Hurra!
Nå er det på tide å finne frem den fineste duken igjen. Plukk friske villblomster og pynt med norske flagg. Sett frem stettglassene og sørg for å ha isbiter i hopetall. 17. mai er rett rundt hjørnet – og du er vert for samlingen som setter stemningen for resten av dagen.
Null stress. Bare sørg for å samle disse ingrediensene.
Noe kjøpt, noe hjemmebakt
Godt brød til frokost er et must – enten kjøpt eller hjemmebakt – og ulike pålegg pent dandert på fat. Også frisk frukt, som jordbær, melon og druer, må få plass på bordet.
I tillegg bør du overraske med et par-tre mer forseggjorte retter. Noe du har stekt eller rørt sammen for egen maskin. For det er nemlig det hjemmelagde som imponerer mest, selv på et festbord med bobler og ballonger.
Sett noen av disse 17. mai-stemte rakkerne mellom frukt og pålegg, så gjenstår det bare å hoppe inn i bunaden og ønske velkommen.
Et spennende brød som gir frokostbordet noe ekstra smakfullt. Dette vil gjestene elske.
2. Olgabrødet
Enkel oppskrift som gir deg 4 brød i slengen. Passer ypperlig til spekematen.
Fyll brødet med en smakfull overraskelse! Prøv denne lekre varianten med parmaskinke, mozzarella og spinat, eller bruk helt enkelt noe av det du allerede har i kjøleskapet.
4. Rugbrød
Liker du grovere brød best? Lag et hjemmelaget, saftig rugbrød. Så godt!
5. Focaccia
Nam, lite slår ett varmt og godt focacciabrød. Lag det i gryta med tomat og oliven.
6. Ostemuffins
Bytt ut søte muffinser med salte Parmigiano Reggiano Ostemuffins. Det blir nok av søte fristelser utover dagen.
Server et morsomt alternativ til vanlig stekte egg. Gjestene kommer til å digge dem.
8. Parmaskinke med brokkoliomelett
Jordbær i skål, og jordbær i frokostretten. Prøv denne kreative frokostretten: Parmaskinke med brokkoliomelett, jordbær, cherrytomater og balsamico.
Hva med litt norsk laks på nasjonaldagen? Disse små lefsebitene fylt med ingefær, hvitløk, currypaste og løk blir et fresht innslag på frokostbordet.
Tostadas med laks, rødkål, mango og urter. Trenger vi å si mer?
Gratiner rugbrød – eller skiver av annet deilig brød – med chèvre, bringebær, honning og valnøtter.
Spice opp frokostbordet med et delikat, lite ostefat med bakt brie og chilijam.
13. Brushetta med chevre og pepper
Ristede skiver med lun chevre. Kjempelett å lage. Smaker himmelsk.
14. Jamie Olivers eggerøreomelett
Egg er et must på frokostbordet. Prøv Jamie Olivers berømte eggerøreomelett med tomat og chili.
15.Eggesalat
Kjør på med egg i ulike varianter. Prøv denne spicy varianten.
Et friskt og sommerlig innslag på frokostbordet. Mango og jordbær er alltid en vinner – og passer til alt!
17. Verdens beste sommersalat med deilige jordbær
Legg til litt crispy salat. Med jordbær, selvfølgelig.
Trenger du også inspirasjon til 17. mai-middagen? Sjekk ut oppskrifter på middagsretter her.