Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Vi har klikk & hent i alle våre butikker - også de som er midlertidig stengt. Les mer her

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Kokkens tips: – Lag vafler med kjærlighet!

Kokkens tips: – Lag vafler med kjærlighet!

Spill fanfare, finn frem flagg og vaffeljern: Feir vaffeldagen 25. mars! Om du spiser aldri så mye – eller lite – vaffel ellers, er det obligatorisk å sette tenna i nystekte vafler denne dagen. Følger du Jordbærpikenes oppskrifter, er du sikret smakfulle, gylne hjerter på tallerkenen.

Selv om det er vanskelig å feile med vafler, er det likevel små forskjeller i både oppskrift og fremgangsmåte som avgjør om du bare spiser vaflene – eller nyter dem.

– Lag vafler med kjærlighet! oppfordrer Tonje Dahlø, som er matfaglig ansvarlig i kafékjeden Jordbærpikene.


Vafler med hjertevarme

Dahlø mener at du får de beste vaflene når du virkelig bryr deg om vaffelrøra.

– Vil du være sikker på at resultatet skal bli bra, må du følge oppskriften – og følge den nøye. Mange lager vaffel på slump, og det blir ofte bra. Men vil du være sikker på å få en god vaffelopplevelse, må du finlese, måle og veie. Altså, bry deg om det du lager, sier den erfarne kokken.

Det betyr at dersom det står i oppskrifta at du skal la røra svelle en halvtime, så holder ikke 7 minutter – selv om få minutter noen ganger kan føles som en halv evighet. Da får du kompakte vafler i stedet for luftige.


Gode råvarer = god smak

Dahlø anbefaler også å tenke på hva du putter i vaffelrøra. At du velger meierismør som er kjernet av fersk fløte, for eksempel.

For henne er det den største selvfølgelighet – og noe av det som kjennetegner Jordbærpikene. De lager nemlig både mat og kaker fra bunnen av med nøye utvalgte råvarer.

– Bruker du gode råvarer, så blir jo vaflene gode, er Dahløs enkle konklusjon.


Vi tipper hjertet ditt banker for en velskrevet vaffeloppskrift. Her får du to!
 


Jordbærpikenes hjertevafler

Ca. 10 plater

  • 4 dl hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 stk egg
  • 4 dl melk
  • 100 g smeltet meierismør
  • smør til steking
  1. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen.
  2. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.
  3. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren svelle i 1/2 time. Juster røren med litt vann eller melk om den blir for tykk.
  4. Stek vaflene og server dem varme med rørte jordbær og rømme til. 



Grove, næringsrike vafler

Ca. 10 plater

  • 50 g fin sammalt hvete
  • 200 g hvetemel
  • 4 dl kefir eller kulturmelk
  • 5 stk egg
  • 50 g smeltet smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g havregryn
  • smør til steking
  1. Hell mel i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen.
    Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  2. Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt.
  3. La røren stå og svelle minst en 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel.
  4. Stek vaflene og server dem med godt pålegg til. Vi har fylt vaflene med vellagret skinke, avokado, fetaostkrem, bladspinat og karse.



Oppskriftene har vi fått fra Jordbærpikene // jordbarpikene.no


Har du vaffeljernet klart til den store dagen? Sjekk om du har utstyret du trenger!

Tilbake