Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk
Selvgjort er velgjort – dermed pasta!

Selvgjort er velgjort – dermed pasta!

Lyst til å prøve noe gøy på kjøkkenet? Kna sammen din egen pastadeig, og kjør strimler av spaghetti eller fettuccine gjennom pastamaskinen. Eller form ravioli-puter med ricottafyll. Smaken? Utsøkt. Følelsen? Uslåelig.

En gang pastaelsker, alltid pastaelsker. Du har sikkert allerede fått flerfoldige minneverdige øyeblikk med den italienske tradisjonsretten på tallerkenen. Men har du ikke laget din egen pasta, kan du fortsatt se frem til ditt største pasta-høydepunkt. 

For idet du surrer selvgjort fettuccine rundt gaffelen, eller tar den aller første biten av egenkomponert ravioli, pipler følelsen av stolthet frem.

Og den følelsen kan aldri plastkledde pastapakker fra butikkhylla gi deg.


Lekende lett pastamoro

Frykter du at det er både vanskelig og tidkrevende å lage pasta selv? Ingenting å uroe seg for. Deigen knar du sammen på få minutter med mel, egg og vann, pluss litt salt og olivenolje. Etter deigen har fått hvile i kjøleskapet – minst en halvtime og maks et par dager – venter den morsomste delen av pasta-leken.

Jo flere kokker, jo mer søl, sies det. Det ligger muligens et snev av sannhet i ordtaket, men matlagingen blir saktens mye morsommere også. Ansett familien i ulike stillinger på husets pastafabrikk, eller inviter venner over på et festlig pastaparty. 

Gleden over å nyte retten dere alle har bidratt med å lage, kan ikke sammenlignes med et «one-chef-show». Og om noen hevder det er den beste pastaen de noensinne har smakt, så stemmer utvilsomt det. 



Pastadeig på 1–2–3

Ravioli, spaghetti eller fettuccine – hva faller valget på? Du starter med den samme pastadeigen uansett hva som frister mest. 

Etter pastadeigen er knadd sammen, følger du veien videre via lenkene nederst på siden.

Dette er en oppskrift på pastadeig som er lett og smidig å elte. Deigen kan skille seg litt, avhengig av størrelsen på eggene. Så noter bak øret at dersom eggene er store, kommer du nok til å trenge mer mel for at deigen ikke skal bli klissete. Hvis deigen derimot blir for tørr, må du tilsette litt vann og kna til deigen henger godt sammen. 


Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 250 g durumhvetemel (ca. 3,5 dl)
  • 3 egg, middels store (ca. 150–170 g)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ss olivenolje 
  • 1/2 ss vann
  • ca. 1–2 dl ekstra durumhvetemel til utkjevling 


FREMGANGSMÅTE

  1. Hell melet i en haug på bakebordet og lag en stor grop i midten.
     
  2. Ha eggene, olivenoljen, vannet og saltet i gropen og begynn å vispe eggene forsiktig sammen med en gaffel. Visp deretter forsiktig inn litt mel fra «melveggene» ved hjelp av gaffelen. Pass på at eggene ikke renner ut. 

  3. Når eggene er blandet med melet, elter du deigen glatt og elastisk med hendene i cirka 10 minutter. Hvis deigen klistrer seg til underlaget kan du tilsette litt mer mel til den slipper. Hvis deigen derimot er for tørr og ikke henger sammen, tilsetter du litt vann og knar videre. 

  4. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30–60 min. (Deigen kan lages inntil 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.) 

  5. Ta ut pastadeigen fra kjøleskapet og del den i to deler. Dryss mel på underlaget før du legger deigen oppå, og dryss mel også på oversiden. Trykk deigen litt flatere med hendene eller et kjevle. Kjør så deigen gjennom pastamaskinen. Begynn med det tykkeste nivået og jobb deg gjennom trinnene til du får tykkelsen du ønsker.

    Glem ikke å mele deigen av og til, så klistrer den seg ikke fast til underlaget og i pastamaskinen.



Til slutt skjærer eller former du deigen til pastaen du har mest lyst på: ravioli, spaghetti eller fettuccine.


Følg oppskriften på ravioli med spinat- og ricottafyll

Følg oppskriften på spaghetti al pomodoro

Følg oppskriften på kremet fettuccine med reker og spinat


Og du? Husk å ta et par skryteselfies!


Har du pastamaskin og annet pastautstyr? Her finner du alt du trenger til pastafesten.

Tilbake