Biff og sprøstekte poteter på kun 15 minutter
Klart du kan få favorittretten på tallerkenen på et kvarter! Airfryeren fikser både biffen og potetbåtene med kun et par knappetrykk. Vi viser deg også hvordan du lager en bernaise-variant lynkjapt med stavmikseren.
Ingredienser
- entrecôte, 1,5–2 cm tykkelse
- 3 poteter, i båter
- 1 egg
- 100 g smør
- 1 ts hvitvinseddik eller sitron
- 1 ss tørket estragon
- timian, helst fersk
- olje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Psst! Her har vi brukt en Cosori Premium airfryer. Det kan hende du må tilpasse steketid til airfryeren du har på benken din.
Slik gjør du:
- Tørk biffen før du salter og peprer den på begge sider.
- Gni potetene inn med olje, finhakket timian, salt og pepper.
- Legg potetene i bunnen av Cosori airfryer og biffen på risten. Sett på biffprogram: 205 grader i 6 minutter. Snu biffen, rist potetene og stek på biffprogram igjen, men kun i 3 minutter.
- Ta ut biffen, rist potetene og stek de en siste gang på biffprogram.
- Mens potetene steker lager du «bearnaise»-sausen slik: Ha eggeplomme, eddik og estragon i en stavmikserkolbe. Smelt smøret og hell i en tynn stråle mens du stavmikser.
Kan det bli stort enklere? Vel bekomme!
Oppskriften er levert av August & Martin.