Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Brente mandler
Brente mandler

Brente mandler

Publisert fredag 11.november 2016


Brente mandler er en av julens klassikere!


Fremgangsmåte


Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.

Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.

Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.

Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.

Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.

  

Se video om hvordan du lager brente mandler her

-Oppskrift har vi fått fra Flying Culinary Circus-

Ingredienser


  • 300 gram mandler
  • 5 dl melis
  • 1 ½ dl vann
  • 50 gram smør

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?