Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Fløyelsmyk Karamellpudding
Fløyelsmyk Karamellpudding

Fløyelsmyk Karamellpudding

Publisert fredag 12.oktober 2018


En sikker vinner etter julemiddagen


Fremgangsmåte


  • Fyll en langpanne med 1/3 vann og sett den midt i ovnen. Forvarm stekeovnen til 120 grader.

 

  • Smelt 70 g sukker i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det begynner å smelte, ellers kan det krystallisere seg og bli harde klumper. Skru opp til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge. Ha gjerne et par dråper sitronsaft i karamellen, for å unngå at det svir seg så lett. Hell karamellen over i en avlang brødform.

 

  • Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. Tilsett både stang og frø i en kjele med melk og fløte. Kok opp mens du rører om og la det så avkjøle seg.

 

  • Pisk eggene sammen med resten av sukkeret, og bland dette inn i fløtemelken.

 

  • Fyll røren i formen og stek puddingen i 1 ½ -2 timer. Avkjøl før du velter puddingen ut av formen og over på et rektangulært serveringsfat med kant. Pynt med nypisket krem, friske bjørnebær og et par blader sitronmelisse – og nyt denne deilige desserten med godt selskap!

 

Tips! Lag gjerne karamellpuddingen én dag i forveien, for et ekstra smakfullt resultat.

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Rosendahl-

Ingredienser

4


  • 120 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 4 dl helmelk
  • 4 stk egg
  • 1 stk vaniljestang

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?