Fruktcocktail med fløyelsmyk pasjonsfruktkrem
Denne fruktcocktailen drar den kjente desserten inn i en helt ny dessertverden. Under et lag av ulike meloner og ananas, sniker du inn både pasjonsfruktsirup og pasjonsfruktkrem. Ikke vanskelig å lage, men krever litt lenger tid. Begynn gjerne dagen i forveien.
Ingredienser
Pasjonsfruktkrem:
- 10 stk. pasjonsfrukt
- 4 stk. eggeplommer
- 350 g kremfløte
- 1 stk. sitron
- 180 g sukker
- 2 blad gelatin
Pasjonsfruktsirup:
- 10 stk. pasjonsfrukt
- 100 gr sukker
- 1 ss honning
- 40 g vann
Øvrig:
- 250 g vannmelon i terninger
- 200 g honningmelon i terninger
- 200 g cantaloupe-melon i terninger
- 200 g ananas
- mandler, brente mandler, urter og/eller spiselige blomster
Fremgangsmåte
Pasjonsfruktkrem:
-
Begynn med å skrape ut fruktkjøtt og steiner i pasjonsfruktene, og ha det i en sil. Bruk en skje til å trykke/skrape ut all juicen. Press så saften fra sitronen. Hell pasjonsfruktjuicen og sitronsaften i en kjele og kok opp med sukker.
-
Ha eggeplommene i en bolle og hell den varme pasjonsfruktjuicen over plommene mens du rører. Hell blandingen tilbake i kjelen, tilsett 100 g av fløten – og varm forsiktig opp under konstant røring i cirka 10 minutter. Pass på å ikke ha for høy temperatur. Når væsken har tyknet litt, tilsett gelatin under røring. Sett så kremen kaldt.
-
Når pasjonsfruktkremen er kald, pisk resten av fløten stiv (250 g). Vend fløtekremen så inn i pasjonsfruktkremen – litt etter litt.
Pasjonsfruktsirup:
- Skill ut juicen fra pasjonsfrukten som til pasjonsfruktkremen.
- Kok vann, honning og sukker til det blir en gyllen karamell.
- Tilsett pasjonsfruktjuicen og kok i cirka 10 minutter til en sirup. Sett til avkjøling.
Øvrig:
- Bland fruktterningene sammen med litt av pasjonsfruktsirupen. La dem ligge i en tett bolle og trekke i minst 4–5 timer – helst fra dagen i forveien.
- Ha pasjonsfruktkremen i bunnen av 4 glasskrukker eller cocktailglass.
- Fordel fruktene oppå. Hell over laken som fruktene er trekt i.
- Topp til slutt med hakkede mandler eller brente mandler, spiselige urter og/eller spiselige blomster.
Oppskriften er levert av tidligere landslagskokk Karl Erik Pallesen.