Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Helstekt laks med nypotet


Ingredienser

  • 1 hel laksefilet med skinn (0,8–1 kg)
  • 2 sitron
  • en kvast timian og rosmarin
  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 1 ss maldonsalt
  • 1⁄2 ss nykvernet pepper

Myntesalat:

  • 1 agurk
  • 1 stor rødløk
  • 2 tomater
  • 2 vårløk
  • 1 bunt mynte
  • 1⁄2 boks lettrømme
  • 1⁄2 lime 
  • 1⁄4 sitron
  • 1⁄2 kg små nypoteter
  • olivenolje
  • kvast dill
  • maldonsalt
  • nykvernet pepper 

Forberedelser

Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett grillen på 200 °C
  • stekebrett
  • aluminiumsfolie
  • vannkoker – fyll opp med vann og kok opp
  • middels stor gryte
  • arbeidsbolle
  • skål 

 

 

Fremgangsmåte

Ha potetene og godt med salt i gryten med kokende vann fra vannkokeren. Bruker du store poteter, del dem litt opp.

 

Kutt sitron i skiver og legg utover et steke- brett dekket med aluminiumsfolie. Skrap skjellene av fiskeskinnet med en gaffel under vann eller få noen i fiskedisken til å gjøre det for deg i forkant.Legg laksefileten over sitronskivene. Grovkutt urtene og bland med olivenolje, maldonsalt og pepper. Gni over laksefileten. Sett i ovnen på øverste rille og bak til skinnet er sprøtt – og fiskekjøttet flaker seg når du trykker på kjøttet (ca. 12–15 minutter).

 

Kutt agurk, rødløk og tomater i terninger. Grovkutt vårløk og mynte. Bland alt i en bolle (men spar litt av alt for å drysse på toppen) med rømme og lime. Smak til med salt, pepper og sitron. Ha i en skål og dryss over litt av grønnsakene til pynt.

 

Ta fisken ut av ovnen.

 
Hell vannet av potetene og vend inn litt olivenolje, dill, maldonsalt og pepper i gryten.

 

Server fisken med nypoteter og rømmesalat. 

 

-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.