Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Himmelske havrekjeks med sjokoladekrem
Himmelske havrekjeks med sjokoladekrem

Himmelske havrekjeks med sjokoladekrem

Publisert fredag 11.september 2020


Disse havrekjeksene er like gode til kaffen hjemme som på fjelltur. Kjeksene er knasende sprø, dekket med den nydeligste sjokoladekremen – til og med fullspekket med næring.


Fremgangsmåte


Kjeks: 

Bland det romtempererte smøret sammen med sukrin gold til det er en fin masse. Ha i havregryn og egg. Press dette utover et stekebrett med bakepapir. For å få det helt jevnt kan du legge et bakepapir over massen og kjevle ut til et jevnt lag. 

Stek kjeksen på 180 grader i 25–30 minutter til den får en litt gyllen farge. 

Skjær opp i passe biter med et pizzahjul mens den ennå er varm.

La kjeksene avkjøles på brettet. Det tar en stund før de blir sprø.


Sjokoladekrem: 

Varm sjokolade og cocosa sammen til det akkurat smelter. Blir kremen veldig varm bør du vente litt før du smører på kjeksen. Ha i kaffe. Smør sjokoladekrem på hver kjeks. Topp gjerne med litt havsalt.

Etter sjokoladen har stivnet, legger du kjeksene i en boks med tett lokk.

Kjeksene er usedvanlig gode noen timer i kjøleskap.


Oppskrift og bilder levert av Maggi Gausel // godtnok.no

Ingredienser


Kjeks:

  • 400 g havregryn
  • 300 g meierismør
  • 250 g sukrin gold (ev. brunt sukker)
  • 1 egg

Sjokoladekrem:

  • 150 g mørk sjokolade (minst 70 %)
  • 2 ts cocosa extra virign kokosolje (kjøpes på helsekostbutikk)
  • 1 ss kaffe
  • havsalt til topping

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?