Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Klassisk fredagstaco
Klassisk fredagstaco

Klassisk fredagstaco

Publisert tirsdag 22.september 2020


Med hjemmelaget tacokrydder, salsa og guacamole.


Fremgangsmåte


Tacokrydder

Bland krydderne til tacokrydderet og oppbevar blandingen på et lufttett glass. Det er nok til flere omganger med tacos.

Salsa

Skjær opp tomatene, løken og koriander/persille og legg det i en kjøkkenmaskin/mikser. Tilsett hele bokstomater, limesaft, revet hvitløk og spisskummen. Miks til ønsket konsistens (kortere tid for mer «chunky» salsa) og smak deretter til med salt, svart pepper og chilipulver. Tilsett sukker hvis salsaen virker for syrlig. Oppbevares på et rent glass i kjøleskapet. Kan utmerket godt lages i forveien eller dagen før og oppbevares i kjøleskapet.

Guacamole

Finhakk tomaten og koriander/persille. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, svart pepper og chilipulver. Settes i kjøleskapet en stund før servering.

Gjør klart det andre tilbehøret: Hakk tomat, agurk og salat.

Kjøttdeigen

Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, og tilsett 2–3 ss av tacokrydderet og ca. 0,5 dl vann. Smak til og tilsett mer tacokrydder hvis du vil ha sterkere kryddersmak.

Hvis du bruker vegetardeig, kan den trenge litt mer fett (olje) til stekingen.

Spis kjøttdeigen varm med tortillalefser og tilbehør. Eller fyll noen tacoskjell med kjøttdeig, legg revet ost på toppen og gratiner dem i ovnen på 180 grader i ca. 5–10 min.

Topp de varme tacoskjellene med tilbehør.

Ingredienser


Kjøttdeig:

  • 500 g kjøttdeig / vegetardeig
  • olje til steking
  • ca. 0,5 dl vann
  • 2–3 ss tacokrydder (ta mer eller mindre avhengig av hvor krydret du vil ha den)

Tacokrydder:

  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss tørket oregano
  • 1 ss løkpulver
  • 1/2 ss hvitløkpulver
  • 1/2 ss kajennepepper
  • 2 ss salt
  • 1/2 ts svart pepper
  • 1 ss malt koriander

Salsa (av ferske tomater):

  • 3–4 store tomater
  • 1 boks hele tomater (ca. 400 g)
  • 1/2 rødløk
  • 2 vårløk
  • frisk koriander/persille
  • limesaft fra 1/2 lime
  • 1/2–1 revet hvitløk
  • en klype spisskummen
  • salt og svart pepper (smakes til)
  • 1 ts sukker (valgfritt)
  • litt chilipulver/kajennepepper (valgfritt)

Guacamole:

  • 2–3 avokadoer
  • 2–3 ss limesaft
  • 1 klasetomat (uten frø)
  • 1/2 ts chilipulver (smakes til)
  • en klype spisskummen
  • salt og svart pepper
  • frisk koriander/persille

Øvrig tilbehør:

  • tortillalefser
  • tacoskjell
  • revet ost
  • rømme
  • salat
  • tomat
  • agurk
  • mais
  • tortillachips

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?