Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
Logg inn eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Totalsum: {{cartItemsSum}}

Fortsett å handle Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Begynn å handle

Laksen i røyken

Lettrøkt laks med pepperrotkrem og granateple-vinaigrette


Ingredienser

Lettrøkt laks:

  • 200 g laksefilet
  • 30 g sukker
  • 50 g salt
  • Røykespon

Pepperrotkrem:

  • 100 g cre`me frai^che
  • 20 g revet pepperrot
  • Litt sitron

Granateplevinaigrette:

  • 100 g sukker
  • 1⁄2 dl eddik
  • 1 granateple
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 rødløk
  • Litt gressløk
  • 1 dl olivenolje

Toast:

  • 4 tynne skiver brød/bagett
  • Litt olivenolje


Sma°bladet salat til pynt

Forberedelser

Lang tid før:

Lag sprø toast.

2 dager før:

Lag granateple-vinaigrette.

1 dag før:

Røyk laksen.

Samme dag:

Lag pepperrotkrem. Stek laksen på lav varme.

Ved servering:

Lag ny runde med røyk i pannen for servering av laks med røyk.

Fremgangsmåte

Lettrøkt laks:

Start med a° kutte laksen i fire like porsjonsstykker. Bland sammen sukker og strø over laksen. La det ligge 45 minutter i romtemperatur før du skyller det av. Legg laksen pa° en rist høyt i ovnen. Legg et tynt lag med røykespon i en stekepanne og sett den pa° full styrke pa° komfyren. Ha et lokk eller et ark aluminiumsfolie klar. Tenn pa° tresponet. Na°r det er fyr pa° alt sponet, kveler du flammen med lokket og setter pannen uten lokk i den kalde ovnen sammen med laksen i 30 minutter. Ta sa° ut stekepannen med sponet og bak laksen pa° mellom 50–80°C til den er klar. Dette tar ca. 20 minutter, og du sjekker om den er ferdig ved a° trykke en finger lett pa° fisken. Hvis flakene sa° vidt deler seg er den klar.

Granateplevinaigrette:

Kok opp sukker og eddik til vinaigretten. Kjøl ned og tilsett granateplefrø, pinjekjerner, løk i terninger, finhakket gressløk og olivenolje. Bland godt og drypp utover pa° tallerkenen.

Pepperrotkrem:

Pepperrotkrem lages ved a° vispe cre`me frai^che i en bolle til den blir stiv som krem. Smak til med revet pepperrot, salt, pepper og litt fersk sitronjuice. Form kremen til sma° «egg» med en varm skje ved servering.

Toast:

Stek tynne skiver av bagett eller brød med olivenolje i ovnen pa° 170°C i 10 minutter til de er gylne og sprø. Bruk dette som pynt for a° fa° noe sprøtt til retten.

Ved servering skal du fylle et glass med røyk og sette det snudd over laksen sa° fisken blir «røkt» i glasset. Det kan enten gjøres med en røykepistol (fa°s kjøpt pa° nettet) eller sa° gjentar du prosessen du gjorde med pannen og røykspon. Dekk den med to lag aluminiums­ folie og stikk et lite hull i midten av aluminiumsfolien hvor røyken slipper ut. Hold et glass over røyken og «fang» røyken i glasset som du setter over laksen ved servering. 

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.