Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Olgabrødet
Olgabrødet

Olgabrødet

Publisert torsdag 06.februar 2020


Lag fire brød på en gang, frys dem ned så har du alltid tilgang på ferskt brød.


Fremgangsmåte


Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, vi har brukt Ankarsrum. Hell over vann og start eltingen, ca 20-30 min på middels styrke. La deigen hvile på et lunt sted i ca 1,5 time (har du dårlig tid kan litt mer gjær tilsettes).

TIPS! Halver oppskriften og lag 2 brød, om du har en mindre eltemaskin.

Del deigen i 4 emner og elt deigene forsiktig til du har 4 runde brød. La brødene heve på et bakebrett med bakepapir. Ha et klede over dem og etterhev brødene i ca 30 min til.

Skjær mønster eller striper med en skarp kniv, slik de ikke sprekker under steking. Pensle med sammenvispet egg og strø litt havsalt på topp. Sett brettet inn på nederste rille i en forvarmet ovn på 210 grader. Hell en kopp med kaldt vann nederst i ovnen og lukk så ovnsdøra. Dette for å lage damp for at skorpene skal bli sprøe. Olgabrødene stekes i 1 time. Skru ned til 200 grader siste 15 minutt.

Avkjøles på rist. Passer godt å fryse.

TIPS! 1 dl vann kan byttes ut med 4-5 ss skrin gold sirup/honning/sirup.

 

Oppskriften har vi fått fra godtnok.no

Ingredienser


  • 1,3 kg siktet hvete (evt spelt)
  • 500 g sammalt fin hvete
  • 200 g havregryn (store eller små)
  • 100 g solsikkekjerner
  • 1 -2 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1, 4 liter lunket vann
  • 1 egg og havsalt til topping

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?