Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Pavlova
Pavlova

Pavlova

Publisert mandag 30.april 2018


Det blir vel ingen nasjonaldag uten Pavlova?


Fremgangsmåte


Marengsbunn:

Lag marengsbunnen ved å ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle (helst i glass eller stål). Pisk dem sakte med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukker, litt og litt av gangen. Pisk til marengsen er myk og blank og til alt sukkeret er oppløst.

 

Ikke visp for lenge, da blir marengsen fort kornete. Vend inn siktet maisstivelse og eddik. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22–24 cm (eller bruk en kakeform). Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy. Stek kaken på 160°C med over- og undervarme, til bunnen er sprø på utsiden, litt myk inni og lys kremfarget, 40–45 minutter. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

 

Eggekrem:

Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri. Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. 

 

Ha kremblandingen på marengsbunnen og pynt med friske bær i rødt og blått, og server!

Ingredienser


Marengsbunn:

4 eggehviter
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse
1 ts hvitvinseddik
 

Eggekrem:

4 stk eggeplomme
3 dl melk
1⁄2 dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
3 stk gelatinplater
3 dl kremfløte
 

Pynt:

ca 300gr friske bær, eks jordbær, bringebær, blåbær og bjørnebær

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?