Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Pestobrød
Pestobrød

Pestobrød

Publisert søndag 27.oktober 2019


Dette brødet er digg!


Fremgangsmåte


  1. Løs opp gjæren i litt av vannet i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter resten av vannet, yoghurt naturell, salt og sukker og bland. Tilsett ca. halvparten av melet og elt deigen godt i maskinen. Tilsett deretter mer mel, til deigen er fin og blank og slipper bollen. La deigen heve i bollen under et kjøkkenhåndkle i ca. 1–2 timer ved romtemperatur.
  2. I mellomtiden lager du pestoen. Skyll og tørk basilikumen. Riv osten. Tilsett basilikum, pinjekjerner, ost, presset hvitløk og litt olivenolje i en blender og kjør til en jevn blanding. Tilsett mer olivenolje til du får en passende konsistens. Smak på pestoen og tilsett ev. litt salt.
  3. Når deigen er hevet, strør du litt mel på bordet og ruller ut deigen til et rektangel. Fordel pestoen på deigen og pass på å smøre den helt ut til kantene. Brett deigen én gang, slik at pestoen danner et lag i midten av deigplaten. Skjær deigen av på midten, slik at du har to mindre rektangler. Skjær deigen på midten igjen, men unngå å skjære helt gjennom; de to deigstykkene skal henge sammen. Vri deretter de to deigstykkene sammen ved vekselvis å legge den ene over den andre. Form den vridde deigen til et brød. Smør en bakeform eller et fint ovnsfast fat, her brukes et ovnsfast fat på ca. 27 x 18 cm. Legg brødet i fatet, og gjenta for det andre brødet. La brødene heve i ca. 1 time og pensle med et pisket egg. Bak brødene i ovnen på 200 C i ca 30 minutter, til de får en fin, lysebrun farge og lyder hule når du banker på dem. Server brødene varme. De kan serveres hele, da pestoen gjør at de er enkle å bryte ved bordet.

 

Tips: I stedet for hjemmelaget pesto, kan du også bruke ca. 1–1 ½ dl ferdiglaget pesto.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset

Ingredienser

8


Deig (til 2 brød):

  • 50 g gjær
  • 4 dl vann
  • 1 dl yoghurt naturell eller A38 %
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Ca. 900–1000 g hvetemel (du kan erstatte noe av melet med fullkorns- eller grahammel)
  • 1 egg til pensling

 

Pesto:

  • 1 bunt fersk basilikum
  • Ca. 25 g ferskrevet parmesan- eller granaost (etter smak)
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • Ca. 1 dl olivenolje
  • Eventuelt litt salt

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?