Kundeservice

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Smørdampet Asparges

Smørdampet Asparges

Publisert fredag 09.juni 2017


Smørdampet asparges med hollandaise, stekte sjalottløk, posjert egg og sprø spekeskinke


Fremgangsmåte


Kutt av den groveste delen nederst på aspargesen. Skrell aspargesene fra midten og ned. Kok opp en kjele med godt saltet vann og kok aspargesene i ca. 2 minutter, tiden er litt avhengi av størrelsen, men de skal koke til de fortsatt er litt sprø i midten. Ha dem straks over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

 

Varm aspargesbuntene forsiktig opp i en kjele med litt smør og vann på lav varme ved servering. Vend dem forsiktig rundt så alt blir varmt, men ikke overkokt.

 

Kutt sjalottløken i ca 1 cm tykke skiver. Stek de på middles - høy varme i en stekepanne til de får en nesten brent overflate. Ca 2 min på hver side. Legg spekeskinken på et stekebrett og sett i ovnen på 160 grader i 10-15 minutter, til skinken er sprø.

 

Kok opp en kjele med vann og tilsett eddiken. Lag en virvel i vannet med en visp. Klekk eggene i virvelen og la de trekke i vannet i ca. 3 minutter til eggehviten har satt seg.

 


Hollandaise:

Lag hollandaisesaus ved å blande løk, eddik og vann i en kjele og kok inn til omtrent ? av vesken er igjen. Sil blandingen og hell den tilbake i en glassbolle som settes over en kjele med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke være nedi vannet. Smelt smøret til det skiller seg. Hell av det gule som ligger på toppen og la det hvite i bunnen ligge igjen. Det du sitter igjen med da, kaller vi klarnet smør. Visp eggeplommene og reduksjonen under kraftig pisking til eggene begynner å tykne. Tilsett det klarede smøret forsiktig i litt etter litt, mens du visper hele tiden. Start med en tynn stråle og ha i mer og mer etter hvert. Visp sausen uavbrutt til den er tykk, blank og luftig. Smak til sausen med salt, pepper og litt sitron.

 

En hollandaise saus bør helst serveres straks. Skal den holdes varm, bør det skje i et vannbad, uten lokk på kasserollen. Blir den for tykk, skiller den seg, så ha alltid klart litt vann og tilsett noen dråper hvis dette skulle skje. Eventuelt visper man opp en ny eggeplomme og tilsetter den skilte sausen litt etter litt, som smøret, under kraftig visping.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Flying Culinary Circus-

www.fccircus.com

Ingredienser


 

20 asparges

4 egg

1/2 dl eddik per liter vann

4 skiver god spekeskinke

2 sjalottløk

50 g smør

1 pk karse

Revet parmesan

Salt og pepper

 


Hollandaise:

½–1 ss finhakket sjalott

2 ss vineddik

3 eggeplommer

150–200 g klarnet smør

Litt sitron

ForberedelserKanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.