Syltetøy
Publisert fredag 09.september 2016
Lag ditt eget syltetøy!
Fremgangsmåte
Bringebærsyltetøy
Rens bærene, unngå å skylle dem.
Kok bærene i 5 min.
Tilsett sukker og syltepulver og rør godt ut. Kok i 3 min.
Skum syltetøyet.
Blåbærsyltetøy
Rens blåbærene godt først og ha dem i en kasserolle.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i kasserollen sammen med bærene. Legg på lokk og kok opp på sterk varme.
Rør rundt noen ganger mens du lar bærene koke forholdsvis kraftig i 5-6 minutter.
Blander sammen sukkeret og syltepulveret.
Ta kjelen av varmen og rør inn sukkeret.
Sett kjelen tilbake på varmen og la syltetøyet koke opp igjen.
Jordbærsyltetøy
Rens jordbærene og del dem i mindre biter.
Mos bærene med en stavmikser eller i en food processor.
Bland sammen frysepulver og sukker og ha det oppi sammen med bærene.
Rør godt til alt sukkeret er oppløst.
Når syltetøyet er ferdig heller du det over på varme, rene glass, og skrur straks på lokket. Snu glasset på hodet for å sjekke at det er tett. Syltetøy skal oppbevar kjølig.
Bringbærsyltetøy
- 2 kg bringebær
- 700 g sukker
- 1 pose syltepulver
Blåbærsyltetøy
- 2 kg blåbær
- 600-700 g sukker
- 1/2 vaniljestang
- 1 pose syltepulver
Jordbærsyltetøy
- 2 kg jordbær
- 500 g sukker
- 1 pose syltepulver
Forberedelser
Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften