Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Kitchn logo
MENY Logg inn
{{cartItemsQuantity}} vare {{cartItemsQuantity}} varer
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt. Fri frakt på denne forsendelsen. Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Gå til utsjekk

Syltetøy
Syltetøy

Syltetøy

Publisert fredag 09.september 2016


Lag ditt eget syltetøy!


Fremgangsmåte


Bringebærsyltetøy

Rens bærene, unngå å skylle dem.
Kok bærene i 5 min.
Tilsett sukker og syltepulver og rør godt ut. Kok i 3 min.
Skum syltetøyet. 

 

Blåbærsyltetøy

Rens blåbærene godt først og ha dem i en kasserolle.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha dem i kasserollen sammen med bærene. Legg på lokk og kok opp på sterk varme.
Rør rundt noen ganger mens du lar bærene koke forholdsvis kraftig i 5-6 minutter.
Blander sammen sukkeret og syltepulveret.
Ta kjelen av varmen og rør inn sukkeret.
Sett kjelen tilbake på varmen og la syltetøyet koke opp igjen.

 

Jordbærsyltetøy 

Rens jordbærene og del dem i mindre biter.
Mos bærene med en stavmikser eller i en food processor.
Bland sammen frysepulver og sukker og ha det oppi sammen med bærene.
Rør godt til alt sukkeret er oppløst.

 

Plommesyltetøy

Vannmengden avhenger av plommene. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite. Plommene deles opp, steinene fjernes.

Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" ca 8-10 min.

Tilsett sukkeret og rør godt. Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.

 

Når syltetøyet er ferdig heller du det over på varme, rene glass, og skrur straks på lokket. Snu glasset på hodet for å sjekke at det er tett. Syltetøy skal oppbevar kjølig.

 

Ingredienser


Bringbærsyltetøy 

  • 2 kg bringebær
  • 700 g sukker
  • 1 pose syltepulver

 

Blåbærsyltetøy

  • 2 kg blåbær
  • 600-700 g sukker
  • 1/2 vaniljestang 
  • 1 pose syltepulver

 

Jordbærsyltetøy 

  • 2 kg jordbær 
  • 500 g sukker
  • 1 pose syltepulver

 

Plommesyltetøy

  • 1 kg plomme
  • 1½ dl vann
  • 3 dl sukker

Forberedelser



Kanskje du trenger noe av dette for å sette i gang?