Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Bærboller med vaniljekrem

Bærboller med vaniljekrem

Det er noe helt eget med nystekt gjærbakst, her får du oppskrift på luftige skoleboller som smaker himmelsk!


Ingredienser

  • 5 dl melk
  • 2 ss tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 950 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • 125 g kaldt smør
  • 1 boks vaniljekrem til steking
  • friske eller fryste bær
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til den er fingervarm. Rør inn tørrgjær og 2 ss av sukkeret. La det stå i 10 minutter.
  2. Mens du venter på gjærstarteren, blander du de tørre ingrediensene. Etter 10 minutter heller du gjærstarteren over i bollen med det tørre. Bland med lav hastighet på kjøkkenmaskinen.
  3. Når alt er godt blandet sammen, har du i terninger med kald smør. La maskinen elte i minst 10 minutter. Så lar du deigen heve under plast i cirka 1 time.
  4. Når deigen er ferdighevet, knar du deigen fri for luftbobler. Del den i 18–20 emner og rull til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett og press dem litt ned med håndflaten. Etterhev i 20 minutter.
  5. Lag en grop i hver bolle med fingrene, og fyll gropene med vaniljekrem. Deretter dytter du bær ned i vaniljekremen. Stek bollene midt i ovnen på 225° i 12–14 minutter.

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Siw Weisten // mattilfamilien.no

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.