Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Braisert oksenakke servert i pølsebrød

Braisert oksenakke servert i pølsebrød

Saftig, mørt og full av smak! Kokk Eline Sunde har braisert oksenakken til perfeksjon, og serverer den i myke pølsebrød. Toppet med smeltet ost og sprø urtetopping.


Ingredienser

  • 1 kg kalvenakke
  • 300 g tomater, gjerne ulike typer
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten bit sellerirot
  • 1 pastinakk 
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd 
  • ca. 1 L oksekraft 
  • 6 kvister fersk timian
  • 1 ss sort pepper
  • 1 ts hel kardemomme
  • Salt
  • Pølsebrød
  • 100 g revet mozzerella ost

Til sprø urtetopping

  • 2 never grønnkål
  • Litt fersk salvie, persille eller andre urter du liker
  • 1 ss naturell olje
  • 2 never jalapeno chips
  • 1 neve revet parmesan
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell alle grønnsaker, kutt i grove biter og kvern i en blender eller kjøkkenprosessor til småbiter.
  2. I en gryte brunes kalvenakken av, ha i alle grønnsakene, kraften, krydderet og urtene.
  3. Ha på lokk og la hele gryten stå i ovnen til braisering frem til kjøttet er mørt. Ca. 8 timer på 100 grader. Ha det gjerne over natten.
  4. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 min før du skjærer det i tynne skiver.
  5. Fyll pølsebrød rikelig med tynne skiver kjøtt. Ha over revet ost og la dette smelte. Bruk gjerne en creme brûlée eller grillfunksjon i ovn til dette.
  6. Strø over sprø urtetopping til slutt.

Slik lager du sprø urtetopping

  1. Skrell grønnkål og urter for stilk og vask. Tørk godt.
  2. Vend med 1 ss olje og stek til sprø i airfryer. Ca 160 grader i 10 min. Vend halvveis. 
  3. La de sprø urtene og grønnkålen avkjøle seg og legg i en stor bolle med chips og parmesan. 
  4. Bruk hendene og knus det hele i små smuler, slik at de fungerer som topping. 
  5. Smak eventuelt opp med salt og pepper til slutt. 
  6. Kan oppbevares i en lufttett boks i opptil 4 dager. 
@kitchnno Saftig, mørt og full av smak! Kokk Eline Sunde har braisert oksenakken til perfeksjon, og serverer den i myke pølsebrød. Toppet med smeltet ost og sprø urtetopping. INGREDIENSER??‍?? 1 kg kalvenakke 300 g tomater, gjerne ulike typer 2 gulrøtter 1 liten bit sellerirot 1 pastinakk 1 løk 4 hvitløksfedd ca. 1 L oksekraft 6 kvister fersk timian 1 ss sort pepper 1 ts hel kardemomme Salt Pølsebrød 100 g revet mozzerella ost Sprø urtetopping FREMGANGSMÅTE??‍?? Skrell alle grønnsaker, kutt i grove biter og kvern i en blender eller kjøkkenprosessor til småbiter. I en gryte brunes kalvenakken av, ha i alle grønnsakene, kraften, krydderet og urtene. Ha på lokk og la hele gryten stå i ovnen til braisering frem til kjøttet er mørt. Ca. 8 timer på 100 grader. Ha det gjerne over natten. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 min før du skjærer det i tynne skiver. Fyll pølsebrød rikelig med tynne skiver kjøtt. Ha over revet ost og la dette smelte. Bruk gjerne en creme brûlée eller grillfunksjon i ovn til dette. Strø over sprø urtetopping til slutt. Se oppskriften i «link i bio» også. #restemat #tips #oppskrift #høst #mat ? original sound - kitchnno

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.