Braisert oksenakke servert i pølsebrød
Saftig, mørt og full av smak! Kokk Eline Sunde har braisert oksenakken til perfeksjon, og serverer den i myke pølsebrød. Toppet med smeltet ost og sprø urtetopping.
Ingredienser
- 1 kg kalvenakke
- 300 g tomater, gjerne ulike typer
- 2 gulrøtter
- 1 liten bit sellerirot
- 1 pastinakk
- 1 løk
- 4 hvitløksfedd
- ca. 1 L oksekraft
- 6 kvister fersk timian
- 1 ss sort pepper
- 1 ts hel kardemomme
- Salt
- Pølsebrød
- 100 g revet mozzerella ost
Til sprø urtetopping
- 2 never grønnkål
- Litt fersk salvie, persille eller andre urter du liker
- 1 ss naturell olje
- 2 never jalapeno chips
- 1 neve revet parmesan
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skrell alle grønnsaker, kutt i grove biter og kvern i en blender eller kjøkkenprosessor til småbiter.
- I en gryte brunes kalvenakken av, ha i alle grønnsakene, kraften, krydderet og urtene.
- Ha på lokk og la hele gryten stå i ovnen til braisering frem til kjøttet er mørt. Ca. 8 timer på 100 grader. Ha det gjerne over natten.
- Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 min før du skjærer det i tynne skiver.
- Fyll pølsebrød rikelig med tynne skiver kjøtt. Ha over revet ost og la dette smelte. Bruk gjerne en creme brûlée eller grillfunksjon i ovn til dette.
- Strø over sprø urtetopping til slutt.
Slik lager du sprø urtetopping
- Skrell grønnkål og urter for stilk og vask. Tørk godt.
- Vend med 1 ss olje og stek til sprø i airfryer. Ca 160 grader i 10 min. Vend halvveis.
- La de sprø urtene og grønnkålen avkjøle seg og legg i en stor bolle med chips og parmesan.
- Bruk hendene og knus det hele i små smuler, slik at de fungerer som topping.
- Smak eventuelt opp med salt og pepper til slutt.
- Kan oppbevares i en lufttett boks i opptil 4 dager.
@kitchnno Saftig, mørt og full av smak! Kokk Eline Sunde har braisert oksenakken til perfeksjon, og serverer den i myke pølsebrød. Toppet med smeltet ost og sprø urtetopping. INGREDIENSER???? 1 kg kalvenakke 300 g tomater, gjerne ulike typer 2 gulrøtter 1 liten bit sellerirot 1 pastinakk 1 løk 4 hvitløksfedd ca. 1 L oksekraft 6 kvister fersk timian 1 ss sort pepper 1 ts hel kardemomme Salt Pølsebrød 100 g revet mozzerella ost Sprø urtetopping FREMGANGSMÅTE???? Skrell alle grønnsaker, kutt i grove biter og kvern i en blender eller kjøkkenprosessor til småbiter. I en gryte brunes kalvenakken av, ha i alle grønnsakene, kraften, krydderet og urtene. Ha på lokk og la hele gryten stå i ovnen til braisering frem til kjøttet er mørt. Ca. 8 timer på 100 grader. Ha det gjerne over natten. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 min før du skjærer det i tynne skiver. Fyll pølsebrød rikelig med tynne skiver kjøtt. Ha over revet ost og la dette smelte. Bruk gjerne en creme brûlée eller grillfunksjon i ovn til dette. Strø over sprø urtetopping til slutt. Se oppskriften i «link i bio» også. #restemat #tips #oppskrift #høst #mat ? original sound - kitchnno