Enkle barneboller
Luftige, myke og med en deig det er lett å jobbe med – disse bollene er perfekte for små bakemestere. Og nesten like enkle å lage som de er å spise opp. Gled deg til duften av nystekt lykke fyller huset!
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 3 dl lunken melk
- 75 g smør (smeltet)
- 1 egg
- 75 g sukker
- ½ ts kardemomme (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha alle tørre ingredienser i én bolle og alle våte ingredienser i en annen.
- Miks de to sammen til en deig.
- Elt deigen godt med hendene eller i kjøkkenmaskin til den er myk og smidig.
- Legg deigen i en bolle med et kjøkkenhåndkle over. Fukt håndkleet litt, og sett bollen på et lunt sted. La deigen heve i 45 minutter.
- Del deigen i to, trill hver del til en pølse. Del hver pølse i to, og deretter i tre – da får du 12 boller.
- Strø litt mel på bordet. Bruk hendene til å rulle deigen til runde boller.
- Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. La dem heve igjen i 30 minutter.
- Pisk et egg og pensle bollene (en voksen hjelper til her).
- Stek bollene midt i ovnen på 225 °C i 8–10 minutter, til de er gylne.
Med bakeutstyret fra Chic Kids-serien er det lettere for små barn som vil «gjøre selv».
Pyntetips: Er dere i det kreative hjørnet? Før bollene går i ovnen, pynt dem med rosiner, perlesukker eller sjokoladebiter. Eller vent til de er stekt, og del dem og fyll dem med krem, friske bær og kanskje et dryss med strøssel. Et lag melis er heller ikke feil!