Fantasikjeks
Fantasikjeks kan bli rene kunstprosjektet for de små bakeglade. Trykk ut artige figurer, pynt med glasur og strøssel – og nyt!
Ingredienser
- 200 g smør (romtemperert)
- 1,5 dl sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 5 dl hvetemel
Fremgangsmåte
- Rør smør og sukker sammen til det blir lyst og kremete.
- Tilsett egget og vaniljesukkeret, og rør godt.
- Bland inn melet litt etter litt – bruk hendene om det blir tungt.
- Del deigen i to, pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- Strø mel på bordet og kjevle ut deigen.
- Bruk kakeformer (hjerte, stjerne, dinosaur, enhjørning!) til å trykke ut kjeksene.
- Legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir.
- Stek på 180 °C i 8–10 minutter, til de er gylne i kantene.
- Avkjøl helt før pynting.
- Med bakeutstyret fra Chic Kids-serien får barna virkelig eierskap til bakingen.
Pyntetips: Det er her moroa virkelig begynner. Bruk melisglasur med farger, strøssel, glitter eller spiselige tusjer, og slipp oppfinnsomheten løs. Med riktig pynt, kan det fort bli både påske-, halloween- og julekjeks.
Og hva med å navngi dem? Karamellkongen og Melismonsteret smaker (om mulig!) enda bedre.