Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Serier

Oppskrifter

Artikler

Tema

Butikker

Din handlekurv
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt oppnådd!​
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Reserver i butikk: {{clickCollectStoreName}}

Du sparer totalt {{totalDiscount}}

 

Totalsum varer {{cartItemsSum}}

Gå til kassen

Suppler bestillingen din

Handlekurven din er tom!

Fårikål

Fårikål

Inviter på fårikål med årets ferske lammekjøtt!


Ingredienser

  • 2 kg hodekål
  • 2 kg lammekjøtt
  • Pepperkorn
  • Hvetemel

Fremgangsmåte

Har du forsøkt og lage nasjonalretten fårikål i en støpejernsgryte?

Støpejernet tåler høye temperaturer og konstant varme, hvilket gjør den ideell for tilberedning av mørt lammekjøtt og silkebløtt kål.

Retten passer perfekt til de kalde månedene, hvor man behøver noe å varme seg på. Serveres den med poteter til, smaker den ekstra godt.

  1. I en stor gryte, legg lagvis hodekål i båter og kjøtt
  2. Ha litt hvetemel, salt og pepperkorn mellom hvert lag.
  3. Hell over vann, bare litt i bunnen
  4. Kok opp og fjern skum
  5. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt i 1,5-2 time
  6. Serveres gjerne med litt persille og kokte poteter

PS! Du kan også langtidsskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 grader. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 grader. Retten er klar til servering etter 6 timer.

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.