Halloween-brownies med marengssmørkrem
Brownies som er så gode at de forsvinner raskere enn et spøkelse. Med kakepynt fra ScrapCooking blir de rett og slett boo-nanza!
Ingredienser
Brownies:
- 200 g sukker
- 3 egg
- 100 g smeltet smør
- 100 g mørk sjokolade
- 2 ss kakaopulver
- 75 g hvetemel
- 1 klype salt
Italiensk marengssmørkrem med smeltet sjokolade:
- 300 g sukker
- 1 dl vann
- 120 g eggehvite
- 300 g smør
- 50 g smeltet sjokolade
Fremgangsmåte
Slik lager du brownies:
- Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
- Smelt smør og rør inn den mørke sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet.
- Visp inn sukker i sjokoladesmøret. Visp i 1 minutt før du visper inn eggene.
- Visp deretter inn hvetemel, kakaopulver og salt.
- Hell i en liten langpanne ca 20x25 cm og stek i 20 minutter.
Slik lager du marengssmørekremen:
- Kok opp 300 g sukker og 1 dl vann til 118 grader. Samtidig pisker du eggehvitene til skum.
- Når sukkeret har nådd 118 grader heller du forsiktig sukkersirupen i eggehviten, mens eggehvitene piskes på maks hastighet.
- Pisk på maks hastighet i ett minutt, og skru deretter ned til medium. Pisk til marengsen er romtemperert, det tar ca 15 minutter.
- Tilsett deretter romtemperert smør, litt og litt, mens du pisker på medium/lav hastighet. Pisk i ca. 5 minutter, og tilsett deretter smeltet sjokolade under fortsatt pisking.
- Til slutt tar du i ønsket konditorfarge og pisk på lav hastighet i 10 minutter til kremen er silkemyk.
Gi kaken et skummelt (og søtt!) løft med kakepynt fra ScrapCooking – helt perfekt til Halloween-festen!