Perfekt grillet biff – på ekte Hellstrøm-vis
Med få ingredienser og Hellstrøms elegante metode for grilling, kan du løfte en god biff til helt nye høyder. Her handler det ikke om kompliserte krydderblandinger eller marinader – bare ren respekt for råvaren, varme fra grillen og et dryss havsalt.
Ingredienser
- 2 biffer av ca. 200 – 250 g hver. Bruk for eksempel entrecôte eller ytrefilet
- Olivenolje
- Flaksalt eller havsalt
Fremgangsmåte
- Forvarm grillen og sørg for at den er god og varm før kjøttet legges på. Jo mer fett det er i biffen, jo mer vil det ryke. Derfor er det viktig at grillen er klar for høy temperatur og kort tilberedning.
- Grill biffen med mønster ved å legge den på grillen og stek i 30 sekunder på hver side. Gjenta 2 ganger, slik at du totalt har fire vendinger. Hellstrøm-tipset: Snu biffen 90 grader andre gang på samme side for å få det klassiske grillmønsteret.
- La biffen hvile i 1 minutt etter grilling. Legg den på en rist eller støtt den opp med to gafler. Her snakker vi ekte Hellstrøm-MacGyver-løsning om du ikke har grillrist.
- Drypp over god olivenolje og strø over flaksalt.
I denne videoen kan du se hvordan Hellstrøm grillen den perfekte biffen: